Akustisk eleganse

Gøy på landet. Låven til Magneten er ikke som andre låver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Even «Magnet» Johansens nye plate deler tittel med den begredelige Paris Hilton-realityserien. Der stopper også likheten, rent bortsett fra at begge har utspring fra en bondegård. Det er ingen dyr i fjøset til Magneten, men låven er derimot arnested for noe av den fineste popmusikken som lages her til lands.Etter å ha forsøkt poplykken med Libido i London på midten av 90-tallet, gjorde Even Johansen eksil-skotte av seg. Der pludret han blant annet fram den nydelige solodebuten «Quiet and Still» (2000), til stor lykke for de heldige, men få, som oppdaget den allsidige og lavmælte bergenseren.

X-faktoren

Publikumsomfanget tok seg derimot kraftig opp med oppfølgeren «On Your Side» tre år seinere. Den ble kåret til årets beste norske plate her i Dagbladet det året, og står per i dag som en klassiker innen norsk popmusikk. Med lette innslag av country, svøpt i finurlig elektronika og en god porsjon av den berømmelige X-faktoren, fikk Magnet alt fra streitinger, musikkelskere, journalister, ja, til og med Hollywood ned i knestående. Man kunne til og med observere Claire i den populære TV-serien «Six Feet Under» gruble over sine mange og håpløse kjærlighetsknuter til et bakteppe av Magnets bittersøte melankoli.På «The Simple Life» gjør Magnet et byks bakover i katalogen, det meste av elektronikaelementene som preget «On Your Side» og oppfølgeren «The Tourniquet» har måtte vike plass for et åpnere og mer organisk lydbilde, ikke så fjernt fra det Magnet putlet med på debuten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer