Akutt pengekrise for Quart

Får 8,5 millioner i krisestøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): - Dette kan bli et tøft år, sa vi til oss selv før festivalen, fortalte styreleder i Quart, Magne Aasheim Knudsen, på en pressekonferanse i dag.

Og tøft har det blitt.

Festivalen har hatt dårligere råd, og nervøse kreditorer har bedt om å få pengene sine tidlig, noe som betyr at Quart har fått enda dårligere råd.

I tillegg regnet mandagen bort, noe som ikke hjalp på den negative stemningen:

- Mandag tenkte vi: Nå sliter vi, sa styrelederen i dag.

I går fikk Quart nødhjelp:

- Vi fikk i går 8,5 millioner i tilskudd. Fem millioner fra Cultiva, og 3,5 millioner fra Kristiansand Næringsselskap (Knas).

Cultiva er Kristiansand Kommunes Energiverksstiftelse, som særlig gir støtte til kulturinstitusjoner og kulturtiltak. I forrige uke ga de Quart 3,5 millioner i lån, dette ble omgjort til tilskudd i går, i tillegg til at festivalen fikk 1,5 millioner i friske penger.

AKUTT PENGEKRISE: Styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quart fortalte at festivalen har likviditetsproblemer, og i går mottok ny støtte fra næringslivet. Her er han sammen med fungerende Quart-sjef, Jørgen Skaug, på dagens pressekonferanse. Foto: EIRIK HELLAND URKE
AKUTT PENGEKRISE: Styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quart fortalte at festivalen har likviditetsproblemer, og i går mottok ny støtte fra næringslivet. Her er han sammen med fungerende Quart-sjef, Jørgen Skaug, på dagens pressekonferanse. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

- Bakgrunnen er at vi ønsker å signalisere at Quartfestvalen ikke er i fare. De kom til oss, og vi satte oss inn i situasjonen. Cultiva har alltid sett på Quart som en av de viktigste investeringene i Kristiansand, og det er ikke bare Cultiva som er med på dette, sier styreleder i Cultiva, Trond Bjørnenak til Dagbladet.no.

Tidligere Quart fått et lån av Cultiva på 2,5 millioner, på spørsmål om de forventer å få tilbake pengene, svarer Bjørnenak:

- Det er ting vi vil følge nøye, men for oss er det viktig at Quart greier seg, og vi forventet at det var et behov for oss i år. Det er viktig at de kommer over denne kneika, og får mulighet til å tenke langsiktig.

Dermed har det lokale næringslivet måttet trå til for å redde Quart fra fullstendig økonomisk ruin. Dette er det samme næringslivet som var en medvirkende årsak til at bookingsjef Toffen valgte å starte opp Hovefestivalen.

Styrelederen i Quart setter pris på pengene fra næringslivet:

- Dette viser at det er en utrolig vilje til å stille opp, sa han på pressekonferansen i dag.

Festivalen hadde 3,2 millioner i negativ egenkapital før festivalstart i år, og i tillegg var bookingbudsjettet økt på grunn av konkurransen med Hove.

Festivalen har fått mye negativ presse, og mange har påpekt at det virker folketomt på festivalen.

Dette bekrefter Quart i dag:

- Det er færre publikummere i år enn vi hadde håpet på. Vi har solgt over 25 000 billetter, men hadde håpet på å selge 50 000, sa styrelederen på pressekonferansen.

Det har de siste dagene vært spekulert på om Quart har delt ut store mengder gratisbilletter for å øke publikumstallet. Spesielt ble mange mistenksomme da festivalen begynte å opplyse om formidlede billetter i stedet for solgte billetter.

- Vi har omtrent 37 500 billetter ute, fortalte styrelederen.

Det betyr at festivalen har delt ut omtrent 10 000 billetter utenom ordinært salg. Av disse billettene er omtrent 2 000 akkrediteringer til frivillige, presse, og andre samarbeidspartnere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer