Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Al Kooper

Sterk samling med fargerik rocklegende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al Kooper er kanskje aller mest kjent for de innledende hammond-riffene til Bob Dylans «Like A Rolling Stone». Kooper var i høyeste grad med da Dylan i sin tid ga USAs folkpurister elektrosjokk midt på 1960-tallet.

Men hans motto har ikke begrenset seg til «å være på rett sted til rett tid». Han ville være «alle steder hele tida». Han har deltatt på innspillinger med musikere som Blood, Sweat & Tears, George Harrison, Rolling Stones, Simon & Garfunkel, Jimi Hendrix, The Who, Cream, Tom Petty og Alice Cooper. Som produsent har han jobbet både med bluesveteraner som B.B. King og Lynyrd Skynyrd og med nyskapende band som Green On Red og The Tubes.

I sitt eget navn har denne multiinstrumentalisten blant annet spilt inn plater som «Super Session» (med folk som Steven Stills og Mike Bloomfield) og «Kooper Session» (med Shuggie Otis). Denne doble samlingen inneholder 33 låter, både kjent og ukjent, hele 18 spor er aldri tidligere utgitt. Koopers fargerike historie er fortalt i tekst og bilder, og musikken spenner fra blues via rock'n'gospel til spor som kan minne om The Band eller Leon Russell. Et stykke særdeles interessant rockhistorie som svinger hemningsløst fra første til siste spor.

Hele Norges coronakart