Al Pacino liker seg som djevelen

PARIS (Dagbladet): Al Pacino (57) har spilt Gudfaren, regissert seg selv i Shakespeare-drama og nå som fersk djevel i filmen «Djevelens advokat», som har premiere i Norge i slutten av januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SATAN: Al Pacino er høyaktuell, som selveste Satan.

Av VIBEKE KNOOP RACHLINE

«Djevelens advokat», med blant andre Keanu Reeves, har premiere i Norge i slutten av januar.

Slipset henger løst, på halv tolv, og håret er bustete. Men blikket er der. Det ser rett på deg. Og Al Pacino er i høyeste grad med, og tenker nøye gjennom hvert spørsmål. Også denne jobben går han tilsynelatende helhjertet inn for. Mannen må være født skuespiller.

- Ting skjedde i min tidlige barndom og seinere. Da jeg var 14 så jeg «Måken» av Tsjekhov på et vaudevilleteater. Vi kan ikke ha vært mer enn 15 i salen. Jeg hadde ikke vært i teater før, men plutselig bare jeg det, og gikk rett ut og kjøpte mer Tsjekhov. Siden jeg engasjerte meg i denne verdenen har jeg aldri sett meg tilbake. Jeg har ingen formell skolegang. På teateret kunne jeg lære, bare ved å lese og involvere meg.

Noen å se opp til

Slik endte Al Pacino på utøvende kunstneres høyskole og seinere legendariske Actors Studio, med «ikoner», som han kaller det, som Elia Kazan og Lee Strasberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer