Al Pacino spiller Napoleon

Trenger ikke jukse på høyden.

SPILLER NAPOLEON: Al Pacino skal spille den franske hærføreren, som var omtrent like høy som ham selv. Foto: REUTERS/MAX ROSSI/SCANPIX
SPILLER NAPOLEON: Al Pacino skal spille den franske hærføreren, som var omtrent like høy som ham selv. Foto: REUTERS/MAX ROSSI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Al Pacino behøver ikke ta på seg oppbygde sko — slik han har gjort for andre filmroller, når han gir seg i kast med å spille Napoleon.

Pacino er selv en kortvokst kar, med en høyde som sies å være mellom 170 cm ned mot 167 cm, mens Napoleon ifølge ymse historiske kilder skal ha vært drøye 170 cm høy.

Al Pacino skal lenge ha lett etter en mulighet til å spille den franske keiseren, og skal selv ha meldt sin interesse da han så filmmanuset basert på barneboken «Betsy and The Emperor», skrevet av Staton Rabin.

Boken tegner et annet og mer nyansert bilde av Napoleon i hans tid i eksil på St. Helena, der han blir venn med sin vokters unge datter Betsy.

Etter nærmere ni år begynner det nå ifølge Hollywood Reporter å bli fart i prosjektet. Det er blitt et regissørskifte, og nå er det John Curran som skal holde i tøylene. Innspillingen starter til høsten.

(NTB)

Foto: AP PHOTO/RICCARDO DE LUCA/SCANPIX
Foto: AP PHOTO/RICCARDO DE LUCA/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer