Al Pacino til «Insomnia»

Al Pacino skal spille hovedrollen i den amerikanske versjonen av den norske filmen «Insomnia»: - Han er en av de beste. Jeg tror det blir bra, sier regissør Erik Skjoldbjærg.

Han laget filmen i 1997, etter manus av Nikolaj Frobenius. Den amerikanske versjonen skal regisseres av Christopher Nolan.

- I utgangspunktet er jeg skeptisk til remakes, men jeg tror regissøren kan gjøre en god jobb. Han har et moderne filmspråk, sier Skjoldbjærg.

Uvirkelig

Med Pacino i hovedrollen og George Clooney og Steven Soderberghs selskap Section 8 Entertainment blant produsentene, blir den amerikanske «Insomina» en stor film - selv etter amerikanske forhold. Harrison Ford har også vært aktuell for hovedrollen.

- Det er en fjær i hatten for oss som jobbet fram filmen fra starten, sier Frobenius.

Opptak i Alaska

«Insomnia» handler om en politietterforsker som plages av søvnløshet og ved et uhell skyter en kollega i jakten på morderen av en tenåringsjente. Stellan Skarsgård spilte hovedrollen i originalfilmen, som ble tatt opp i Tromsø.

- Det er rart å se for seg en annen enn Stellan i denne rollen, sier Skjoldbjærg - som nå gjør ferdig sin første amerikanske film «Prozac Nation», med Christina Ricci i hovedrollen.

Nytt manus

Når rettighetene selges, selges også rettighetene til å gjøre hva man vil. Manusforfatter Frobenius har lest et amerikansk manusutkast som han betegner som «greit».

- De har forholdt seg ganske redelig til forelegget. Det er noen sentrale byggeklosser som må være med i denne filmen.

HOVEDROLLE: Al Pacino får hovedrollen i amerikansk «Insomnia».Foto: SCANPIX