Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Al&Aelig;Ine

Ra-Kowski fra Horten debuterer med CD-en «Alæine», og endelig har et norsk band igjen satt seg fore å belyse all verdens ondskap og det fordomsfulle Norge i særdeleshet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De gjør det med direkte tekster på norsk og engelsk, og med en spissformulert protestvilje som står pålestøtt plassert i bandets akustiske punkrockblanding. Raga Rockers er den første referansen som faller på plass, men også bandets egen bevisste aktiviserte visepoesipunk gjør «Alæine» til en oppløftende og overraskende bra plate.

La gå at bandets konseptuelle behandling av samfunnspolitiske temaer som rasisme og ruspolitikk til tider blir noe svart-hvitt, og at moralske pekefingrer sjelden hjelper på annet enn selvfølelsen til dem som hever dem, men her er det noe stort og viktig på gang.

Ray Olausens bitende ironirealisme i tekstene og Steven Humphries riffsikre musikk er ikke direkte nybrottsarbeid, men merk deg likevel navnene. Mye taler for at de kan bli tellende i åra som kommer.

Hele Norges coronakart