Alan Myers døde denne uken

- Folk trodde vi brukte en trommemaskin, sier grunnleggeren av bandet Devo.

TROMMEMASKIN: Her poserer bandet Devo sammen i 1978. Alan Myer (til høyre), blir omtalt av bandkollega som en trommemaskin. Foto: NTB Scanpix
TROMMEMASKIN: Her poserer bandet Devo sammen i 1978. Alan Myer (til høyre), blir omtalt av bandkollega som en trommemaskin. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alan Myers, trommeslager i en årrekke for det amerikanske bandet Devo, døde tidligere denne uken.

Norske Datarock er blant dem som oppgir Devo blant sine inspirasjonskilder — som del av sin «hellige treenighet», som de uttalte til NTB.

«Den menneskelige metronomen» Myers døde av kreft, 58 år gammel. I sin tid i bandet, i årene fra 1976 til 1985, ble han gjerne kalt «den menneskelige metronomen».

- Folk som så ham trodde vi brukte en trommemaskin. Ingen hadde trommet som ham, sier Gerald Casale, en av de to grunnleggerne av new wave bandet Devo, til Reuters.

Alan Myers er med på de første sju Devo-albumene, inklusive debuten «Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!» fra 1978, og spilte på klassiske Devo-låter som «Whip It», «Mongoloid», «Jocko Homo» og bandets minimalistversjon av Stones-låten «Satisfaction».

- Jeg tror han antakelig influerte en rekke trommeslagere som er i sving nå fordi han var virkelig stor når det kom til å være svært presis og minimalistisk, sa Mark Mothersbaugh i Devo.

I 2010 kom Devo med sitt første album på 20 år, «Something for Everybody».

(NTB)

INSPIRASJON: Datarock har hentet inspirasjon fra bandet, Devo. Foto: NTB Scanpix
INSPIRASJON: Datarock har hentet inspirasjon fra bandet, Devo. Foto: NTB Scanpix Vis mer