Alanis til Quart

Alanis Morissette og Wyclef Jean blir trekkplastre på årets Quartfestival. De to stjernene gir årets Quart en pangåpning med hver sin konsert på åpningsdagen tirsdag 3. juli.

Det kan Quart-sjef Toffen Gunnufsen bekrefte overfor Dagbladet. Gunnufsen har jobbet i månedsvis for å få årets Quart-program komplett. Nå har han endelig fått begge de to toppnavnene på plass. Dermed er så å si hele programmet for årets festival klart.

Satt langt inne

- Det er en lettelse at vi endelig har fått ja både fra Alanis Morissette og Wyclef Jean. De store navnene satt voldsomt langt inne i år, sier Gunnufsen til Dagbladet.

Alanis Morissette er den kanadiske ungjenta som solgte nærmere 20 millioner av sitt 1995-album «Jagged Little Pill».

Wyclef Jean er Haiti-flyktningen som har blitt en av USAs mest sentrale hiphopskikkelse som kreativ leder i Fugees, og seinere som soloartist og uhyre ettertraktet låtskriver.

De andre navnene som topper årets Quart er fra før bekreftede navn som Beck, Dandy Warhols, Manic Street Preachers, Bob Hund, PJ Harvey, Coldplay og Motörhead.

Ville ha Eminem

Men det var en rekke andre navn som egentlig sto øverst på Quarts ønskeliste: Eminem, Destiny's Child, Outkast, Snoop Dogg, Limp Bizkit, Tool, Offspring, Rammstein, Music Soulchild, Jaheim, Radiohead og Travis.

- I år har vi vært litt uheldige i forhold til tidspunktene for turneene til de store stjernene. Alle disse navnene turnerer Europa enten før eller etter årets Quart.

Veteraner som Bob Dylan og Neil Young, som turnerer i festivalens tidsrom, har ikke fristet festivalsjefen.

- Vi kunne tatt Dylan og Young for fem- seks år siden. Men nå er det for seint. Nå spiller de overalt, sier Gunnufsen med referanse til Bob Dylans norgesturné.

Sa nei til Aqua

Både Aqua og Guns N'Roses fikk han tilbud om, men sa blankt nei. Madonna og U2 hadde tatt opp hele festivalens artistbudsjett på 8,5 millioner kroner.

- Derfor er vi veldig fornøyde med at vi har fått Alanis Morissette, Wyclef Jean og til sammen 120 navn på årets plakat, avslutter Gunnufsen.

Morissette spilte i Oslo Spektrum i mai 1999. Wyclef Jean viste seg sist gang i Norge da han holdt et heseblesende dj-show på Oslo-klubben Barock i februar i år.

<B>NEI TIL AQUA:</B> Quart-festivalen takket pent nei til Aqua og Guns N'Roses, men jublet for Alanis Morisette.