Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alanis tilbake

STOCKHOLM (Dagbladet): På sin nye plate «Under Rug Swept» synger Alanis Morissette (27) om selvopptatte ekskjærester og sitt trøblete forhold til menn. I går kveld presenterte hun sitt nye album for en eksklusiv forsamling på Gröna Lund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har åpenbart et litt vanskelig forhold til menn. Det er ikke lett å finne en som har de kvalitetene jeg søker. Men jeg viser tegn til framgang, sa den kanadiske superstjerna da hun møtte Dagbladet i går ettermiddag.

Alanis brukte den grå Stockholms-morgenen til å stå på skøyter sammen med et par av musikerne sine.

- Jeg liker grå dager som dette. Det minner meg om vinteren hjemme i Canada.

Full kontroll

Morissette er stolt av sitt første nye album på tre og et halvt år. Hun har tatt full kontroll over egen karriere. «Under Rug Swept», som slippes 25. februar, er den første plata som i sin helhet er både skrevet og produsert av Alanis selv.

Et stjernelag av musikere bidrar, som Flea fra Red Hot Chili Peppers, Eric Avery fra Jane's Addiction og Me'shell N'degéocello.

Plata har nådeløst ærlige tekster. I «21 Things I Want In A Lover» skisserer hun opp, eh, 21 krav til en framtidig elsker. I «Narcissus» forteller hun om alle de egoistiske mennene hun har rotet seg bort i. «Flinch» er høyttenkning om en ekskjæreste fra tenårene som forfølger henne i tankene.

- Da jeg ga ut mitt forrige album, var jeg redd for mine egne nakne og rå tekster. Det føltes nesten for ærlig. Men nå har jeg innsett at dette er den eneste måten jeg kan skrive sanger på. Jeg er heller ikke redd lenger, sier hun.

Morissette var bare 21 år gammel da brakgjennombruddet kom med «Jagged Little Pill» i 1995. Plata solgte 28 millioner. Oppfølgeren «Supposed Former Infatuation Junkie» (1998) stoppet på sju millioner. Bare i Norge er de to Alanis-albumene solgt i til sammen 210000 eksemplarer.

Spastisk

Ved 21.30-tida i går gikk hun på scenen på Gröna Lunds Teater i Stockholm sammen med sitt nye band. Musikkbransjens lengste hår var istrødd sølvglitter, og Alanis strålte av innbitt spilleglede. De spastiske scenebevegelsene er hun helt alene om i superstjerneklassen.

Det er noe terapeutisk over Morissettes opptreden, men så er da også konserten atskillig morsommere og mer effektiv enn en time hos psykologen.

Hun er intenst til stede gjennom nye låter som «Hands Clean», «A Man», den alvorstunge balladen «Flinch» og ikke minst den meget umiddelbare «Precious Illusions».

Til det inviterte publikummets tilfredsstillelse gjør hun også engasjerte versjoner av gjennombruddshitene «You Oughta Know» og «You Learn»

Du kan lese hele intervjuet med Alanis Morissette i Dagbladets Magasinet i februar.

I FORM: Alanis Morissette rocket tungt på Gröna Lunds Teater i Stockholm i går kveld. Den kanadiske superstjerna presenterte låter fra sitt nye album, i tillegg til hits som «You Oughta Know» og «You Learn». 25. februar kommer det nye albumet «Under Rug Swept».
Hele Norges coronakart