Alarmerende god musikk

Alarm er en ny musikkpris som har skjønt at høye salgstall ikke er lik høy kvalitet. I kveld kan du oppleve kåringen på Rockefeller.

På de fire scenene på Rockefeller kan du blant andre oppleve Euroboys, Tungtvann, Sister Sonny, Ricochets, Ai Phoenix og Karen Jo Fields. Alle nominerte i forskjellige kategorier. Priser skal deles ut i hele trettek kategorier, ti norske og tre internasjonale.

Alarmprisen skal være et alternativ til Spellemannsprisen og HitAwards. «Artister som har gjort eksepsjonelt gode ting og gledet folk får slettes ikke alltid den oppmerksomheten de fortjener. Folk som er glade i musikk får heller ikke alltid mulighet til å lytte til den. Alarm skal ikke være en pris for de få, det skal være en pris for de bra. Det er en pris for det aktivt interesserte publikummet og de aktivt interessante artistene», er budskapet fra Alarm. Bak initiativet står folk med forskjellig bakgrunn i musikkmiljøet og musikkpressen, som Rockefeller, Petre, NattogDag og studentradioene.

Anneli Drecker skal lede kvelden sammen med Harald Are Lund fra NRK. Presentasjonene blir heller ikke kjedelige, med Espen Thoresen og flere fra XL, Åpen Post-gutta, og Kari Slaatsveen og Barbara Jahn fra Irma1000 - for de som hørte på 90-tallets mest overlegne radioprogram.

Kåringen er skjedd ved at over 75 000 stemmer fra publikum er blitt gitt over Internett, og arrangørene har klokelig ordnet det slik at man kun kan stemme én gang fra hver maskin! I tillegg er det innhentet 52 journaliststemmer, og de to gruppene teller halvparten hver.

Lurer du på hvem som vinner? Hvis du ikke kan møte opp på Rockefeller, så kan du se konserten direkte på NRKs nettsider Upunkt, eller høre den på NRK Petre eller på alle landets studentradioer. Vel møtt, sett og hørt!