DEBATT

Alarmistisk om nettmobbing

 Telenor-direktøren mener norske foreldre «nekter å innse realitetene» om nettmobbing. Det har hun ingen grunn til.

OVERDRIVER: - Det er positivt at Telenor er opptatt av nettmobbing, og at de oppfordrer foreldre til å gi sitt viktige bidrag til denne dugnaden. Men det burde gå an å sette dette på dagsordenen som et viktig problem uten at man gir et fortegnet og overdrevent bilde av problemets omfang, skriver Doremus Schafer. Photo: Frank May
OVERDRIVER: - Det er positivt at Telenor er opptatt av nettmobbing, og at de oppfordrer foreldre til å gi sitt viktige bidrag til denne dugnaden. Men det burde gå an å sette dette på dagsordenen som et viktig problem uten at man gir et fortegnet og overdrevent bilde av problemets omfang, skriver Doremus Schafer. Photo: Frank May Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en kronikk i VG 1. august advarer Telenor-direktør Berit Svendsen mot den høye forekomsten av nettmobbing i Norge, og refser norske foreldre for å «nekte å innse realitetene».

Svendsen viser til at «andelen barn i Norge som sier de opplever nettmobbing har økt fra 13 til 15 prosent på to år», og at selv om 65 prosent av foreldre (med barn i denne alderen) mener nettmobbingen er et problem for dagens barn og unge. så er «anerkjennelsen til liten hjelp da kun 14 prosent tror den digitale plagingen angår egne barn.» Dette mener hun viser at altfor mange foreldre «svikter» og «er for naive», ved at de «tror at dette ikke gjelder våre egne barn».

Svendsen kommenterer imidlertid ikke det faktum at de to prosentandelene (barn som opplever mobbing og foreldre som mener dette rammer egne barn) er nesten identiske. Selv om det helt sikkert vil være noe manglende overlapp her (noen foreldre vil ikke være klar over at barnet deres mobbes, mens andre vil tro at det skjer selv om det faktisk er tilfelle), så burde tallene i utgangspunktet tilsi at foreldrene har et ganske korrekt og realistisk bilde av omfanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer