Alarmprisen legges ned

Fikk ikke sponsorer.

j(Dagbladet.no): Etter sju år som et alternativ til Spellemannsprisen, legges Alarmprisen ned. Det offentliggjorde styreleder Paal Ritter Schjerven i en pressemelding i natt.

Årets prisutdeling, planlagt på Rockefeller 21. november, blir ikke noe av.

- Dette er trist, fordi vi har sett hvordan artister og management har gledet seg over prisen og den oppmerksomheten den har gitt dem, sier Schjerven til Dagbladet.no.

Sponsorene sa nei

Det er økonomien som setter en stopper for Alarmprisen. Den ideelle stiftelsen bak prisen har vært drevet på dugnad, penger fra artistorganisasjonene GramArt, Gramo og Musikernes Fellesorganisasjon, og sponsormidler. Det er markedet for det sistnevnte som i år har tørket inn.

- Særlig etter sommeren har det vært tungt. Mange «tja» er blitt til «nei», sier Paal Ritter Schjerven, som omtaler hele prosjektet som halsbrekkende gjennom sju år uten tilskudd fra Kulturrådet.

- Da er det bedre å stanse nå, enn å gå konkurs. Vi skal se folk i øya etterpå også, sier styrelederen.

Spellemannsprisen kom etter

IDA MARIA: Vant hovedprisen i fjor. Her på scenen under prisutdelingen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
IDA MARIA: Vant hovedprisen i fjor. Her på scenen under prisutdelingen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer

Det var i 2001 at prisen ble opprettet for å fokusere på nye norske artister i etableringsfasen. Selve hovedprisen har i mange tilfeller fungert som et ekstra dytt til en artist i ferd med å få et gjennombrudd. I fjor gikk den til Ida Maria.

Men også Spellemannsprisen har fått med seg at det er en underskog i norsk musikk, og fra i år av har den delt ut et stipend på 200 000 kroner til den beste nykommeren.

- Vi har ofte fått høre at Spellemannsprisen har blitt mer like oss. Selv mener jeg det at vi har latt kritikere og bookingfolk foreta selve nominasjonene har gitt oss en stø kurs, sier styrelederen.

I fjor har prisutdelingen flyttet fra våren til høsten for å gi ekstra PR til norsk musikk før det viktige julesalget av plater.

Alarmprisen legges ned
TRIST: Paal Ritter Schjerven og resten av styret har jobbet gratis for å arrangere Alarmprisen, men vil kutte før de går konkurs.
GLADE: Ralph Myerz & the Jack Herren Band fikk pris i 2005.