I NORGE: Alberto Gallazzi har reist verden rundt med en rekke av de aller største kjendisene. Nå satser han på treningssystemet «Tacfit», og tar en pause fra jobben som livvakt. Foto: Øystein Sondrup Nielsen / Sondrup Creative
I NORGE: Alberto Gallazzi har reist verden rundt med en rekke av de aller største kjendisene. Nå satser han på treningssystemet «Tacfit», og tar en pause fra jobben som livvakt. Foto: Øystein Sondrup Nielsen / Sondrup CreativeVis mer

Alberto er lei av å sitte «barnevakt» for de største stjernene - nå snakker han ut

- Vil huske Berlusconi-familien best.

(Dagbladet): - Jobben har gitt meg utrolig mye. Jeg har fått møte interessante mennesker, og sett utrolig mange forskjellige land og kulturer, sier Alberto Gallazzi (45) til Dagbladet.  

Han har viet mange år av livet for å beskytte en rekke kjendiser som George Clooney, Jennifer Lopez, Madonna, Elton John og Berlusconi-familien. 

Tok en pause I 2013 tok 45-åringen imidlertidig en pause fra rollen som livvakt, og reiser nå verden rundt som ambassadør for treningssystemet «Tacfit». Dette har også ført ham til Norge, og Oslo. 

- Jeg er i Norge for å sertifisere nye norske «Tacfit»-instruktører. Vi ønsker å spre dette globalt.

I «Tacfit» står altså rå kroppsstyrke og -kontroll svært sentralt. Gallazzi forklarer at treningsformen virker skadeforebyggende, og at det er viktig med korrekt teknikk. 

- Det finnes stadig flere som bruker Tacfit for å trene opp militær- og spesialstyrker, men dette er også en perfekt treningsform for folk som for eksempel sitter mye foran PC-en i jobbsammenheng. 

- Jeg er ikke deres venn I tillegg til å være fallskjermjeger og tidligere verdensmester i israelsk jiu-jitsu, har 45-åringen også drevet med kickboksing. Gallazzi går ikke rundt grøten - heller ikke når det kommer til sine VIP-klienter.

- Jeg har flere ganger opplevd at kvinnelige klienter har blitt emosjonelt knyttet til meg. Man er jo alltid der, og hører på hva de har å si. Da kan man fort oppfattes som «den perfekte mann». Men man er ikke det. Man er der fordi personen har betalt deg for å være der. Jeg er ikke deres venn. Forholdet er helt profesjonelt, noe man må minne dem på av og til.  

- Hvilken kjendis har vært mest utfordrende å jobbe for?

MANGE HISTORIER: - Jeg opplevde at Madonna sparket to kokker på én uke, sier Alberto Gallazzi om verdensstjerna. Han understreker imidlertid at han aldri hadde noen negative opplevelser med artisten. Foto: Øystein Sondrup Nielsen / Sondrup Creative
MANGE HISTORIER: - Jeg opplevde at Madonna sparket to kokker på én uke, sier Alberto Gallazzi om verdensstjerna. Han understreker imidlertid at han aldri hadde noen negative opplevelser med artisten. Foto: Øystein Sondrup Nielsen / Sondrup Creative Vis mer

- For meg personlig har det vært Madonna. Hun er en veldig profesjonell kvinne, og jeg har aldri hatt noen problemer med henne. Det finnes likevel folk som kan oppfatte henne litt negativt. Om noe er feil, så kan hun gi dem fyken på sekundet. Jeg opplevde at hun sparket to kokker på én uke. 

- Kan framstå hard Gallazzi prøver selv å ikke involvere seg i klienters private saker. Involverer man seg personlig, kan forholdet bli komplisert, mener han. 

- Jeg må være i en posisjon hvor jeg kan være oppriktig og ærlig mot den jeg jobber for. Det er veldig viktig for meg. Jeg kan kanskje framstå hard mot mine klienter, men det er bare fordi jeg bryr meg om jobben min, og deres sikkerhet.

Før Gallazzi startet å jobbe for Berlusconi-familien, jobbet han som livvakt for selskapet Versace. Da han fikk tilbud om å jobbe for den styrtrike familien, fikk han samtidig forespørsel om å jobbe for verdensstjerna Shakira. 

- Jeg valgte ham framfor henne.

- Hvorfor det?

- Det er morsomt å jobbe med kjendiser, men ofte føles det som om jeg sitter barnevakt. Oppdragene som dreier seg om å beskytte statlige aktører ligger nærmere mitt hjerte. De tar deg mer seriøst enn hva kjendisene gjør.

- På hvilken måte da?

KJENDIS-VANT: Alberto Gallazzi har hatt oppdrag for en rekke kjente personer, deriblant artist Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures
KJENDIS-VANT: Alberto Gallazzi har hatt oppdrag for en rekke kjente personer, deriblant artist Jennifer Lopez. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Kjendiser kan ofte spørre om personlige tjenester, som for eksempel å finne en spesiell type tyggegummi til dem. Det er sånt som går utenfor min jobbeskrivelse. Jeg er der for å beskytte dem mot seriøs fare, ikke for å være en tjener. 

- Havarerte forhold For Gallazzi har det vært vanskelig å holde en god balanse mellom jobb og privatliv. Sistnevnte har blitt sterkt påvirket av mange reisedøgn borte fra venner og familie, sier han. 

- Jeg sitter igjen med en skilsmisse og flere havarerte forhold. At jeg reiser så mye er vanskelig å takle for mange. Jeg skjønner det godt. Det er vanskelig. Når man først kommer hjem, tar det noen dager å koble vekk fra alt som er jobbrelatert. 

45-åringen angrer likevel ingenting. I retrospekt vil han huske tiden sammen med Berlusconi-familien best, når det kommer til karrieren. 

- Jeg har jobbet med forskjellige familier opp gjennom tidene, men det var noe spesielt med dem. Utrolig fine folk, sett bort fra de politiske skandalene. Familien og barna er svært intelligente. De ringer meg fortsatt i høytider for å hilse, og inviterer meg ut for å møtes på middag. 

- Den ene av hans sønner har jeg fortsatt kontakt med. Ettersom jeg ikke jobber for dem lenger, så kan jeg kalle ham en venn. Vi snakker sammen, og treffes av og til. 
 

JOBBET FOR BERLUSCONI: - Utrolig fine folk, sett bort fra de politiske skandalene, sier Alberto Gallazzi om å jobbe for Berlusconi-familien. Foto: NTB Scanpix
JOBBET FOR BERLUSCONI: - Utrolig fine folk, sett bort fra de politiske skandalene, sier Alberto Gallazzi om å jobbe for Berlusconi-familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer