Albrigtsen: - Utrolig forslag

Flere artister reagerer kraftig på forslaget om å fjerne gatemusikerne fra Karl Johan. - Et utrolig forslag. Her sager de over greina de sitter på, sier den kjente artisten Steinar Albrigtsen, som selv slo seg opp ved å spille på Karl Johan.

- Fjern gatemusikantene

Steinar Albrigtsen har selv vært gatemusikant. Det samme har Simone Larsen fra gruppa D'Sound. De startet begge sin karriere på gata. Begge stiller seg uforstående til at deres gamle kollegaer nå skal ryddes vekk fra Karl Johan.

- Det er helt utrolig at de vil ha bort gatemusikantene. Hvis det går igjennom, er jeg overbevist om at omsetningen vil synke. Musikken gjør folk i godt humør, og det må så absolutt være en fordel for de næringsdrivende, sier Albrigtsen, som mener at de butikkansatte bør stikke fingeren i jorda og skjønne hva de holder på med.

- Særpreget forsvinner

- Tar de bort gatemusikerne fra Karl Johan, forsvinner særpreget, fortsetter Albrigtsen, og fåt full støtte fra Simone Larsen fra D'Sound:

- Det er et latterlig forslag, sier Simone Larsen, som var 20 år da hun stilte seg opp på Karl Johan for å synge. Hun ble raskt en del av miljøet, og slår fortsatt av en prat med musikantene når hun møter dem i Oslo eller ute på reiser i Europa.

- Jeg har alltid vært glad i gatemusikantene. Jeg husker det var stort å komme til Oslo som barn og høre dem spille, sier hun. Simone mener det er mulig å finne musikalske perler blant de uslepne musikantene.

- Problemet er innendørs

Artist og låtskriver Unni Wilhelmsen synes det er underlig at butikkpersonalet langs Oslos paradegate har problem med støynivået.

- Litt musikk fra gata må være lett å fordøye. Særlig sett i forhold til den høye musikken mange av klesforretningene spiller innendørs, sier Wilhelmsen. Hun kunne aldri tenke seg å spille på gata, men er glad for at noen vil skape liv og røre om sommeren.

- Det er ikke rart musikantene forskanser seg med forsterkere og høyttalere. Med så mye støy det er på gata om sommeren, må de gjøre noe for å bli hørt. Det nytter ikke å stå der og synge a capella.