Anmeldelse: Steinar Albrigtsen - «The Daily Blues»

Albrigtsen hyller sine blueshelter

«Historisk» bestillingsverk til Notodden Blues Festivals 30-årsjubileum.

BESTILLINGSVERK: Steinar Albrigtsen hyller bluespionerene på bestillingsverket til Notodden Blues Festival, som åpner offisielt førstkommende torsdag. Foto: Marian Jade
BESTILLINGSVERK: Steinar Albrigtsen hyller bluespionerene på bestillingsverket til Notodden Blues Festival, som åpner offisielt førstkommende torsdag. Foto: Marian Jade Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Steinar Albrigtsen har alltid vendt tilbake til bluesen, sjøl om han albumdebuterte med country og har leflet med både rockabilly og taffeljazz.

«Alone Too Long» (1990), som solgte eventyrlige 180.000 eksemplarer, betydde mye for utbredelsen av country i Norge. Det akustiske bluesalbumet «Stripped» (2001) er blant hans aller beste, og de siste åra har han sunget Jim Croce på norsk, spilt inn plate på norsk med kona Monika Nordli og levert et flott album som gir et lite tverrsnitt av karrieren hans stilmessig, med vekt på country («The Sailor», 2015).

Nå er han tilbake i bluesen!

Notodden Blues Festival

En av grunnene er at Notodden Blues Festival ønsket et bestillingsverk til 30-årsjubileet. Festivalen starter offisielt førstkommende torsdag, og dagen etter lanseres «The Daily Blues» med en konsert i bluesbyen.

Blueshyllest

Albumet er en hyllest til Albrigtsens blueshelter. Etter en skjellsettende konsert på Prelaten i Tromsø på 80-tallet fikk han ei liste med lyttetips av John Hammond Jr. Der sto navn som Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt og «The Singing Brakeman», jodleren Jimmie Rodgers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer