Album: Tusmørke - «Ført Bak Lyset»

Menn for sine filthatter.

KOKO-PROG:En eim av iscenesettelse og periodepastisj fra Tusmørke til tross, føles det aldri påtatt eller tilgjort. Bare medfødt koko på en herlig tiltalende og vital måte. Foto: Promo
KOKO-PROG:En eim av iscenesettelse og periodepastisj fra Tusmørke til tross, føles det aldri påtatt eller tilgjort. Bare medfødt koko på en herlig tiltalende og vital måte. Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Progrock har ikke hatt gode vekstkår i overgrunnen eller det populærkulturelle mediebildet. Men det har alltid eksistert en underskog av tilhørere og band som er overraskende tallrik når man tar en kikk bak gardinen. Dream Theater fylte Spektrum i sine velmaktsdager, selv om de færreste utenom de innvidde hadde begrep om hvem disse folkene var.

Tusmørke selv får garantert stressutslett av å bli nevnt i samme åndedrag som amerikanerne.

De sorteres begge under det noe vidtfavnende progmerkelappen, men der Dream Theater kobler sine skeive takter med tunge metal-riff, spretter Tusmørke inn i skauen, iført filthatt og med tverrfløyte til munnen, og maner frem sine spretne prog med like deler folk og psykedelia i snippesken.

Hele estetikken, både hva lyd og leven angår, er lastet ned fra 70-tallet. Det kan jo ofte føre til at det ting ender opp med en eim av iscenesettelse og periodepastisj, men i Tusmørkets tilfelle føles det aldri påtatt eller tilgjort.

Bare medfødt koko på en herlig tiltalende og vital måte.

Bandets absurde lyrikk - ofte med lokal forankring,- i kombinasjon med noen tidvis helt absurd medrivende bassganger og typeriktige instrumentering, er overraskende vanedannende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer