Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Hajk - «Hajk»

Albumdebutantene Hajk er selvskrevne på sommerkassetten

Topp vestkystpop!

POPTIMISTER: «Hajk» er vidunderlig arrangert og full av bunnsolide melodier, skriver vår anmelder. Foto: Kaja Bruskeland.
POPTIMISTER: «Hajk» er vidunderlig arrangert og full av bunnsolide melodier, skriver vår anmelder. Foto: Kaja Bruskeland. Vis mer

ALBUM: Hajks debutalbum låter som en million dollars.

Hajk

Hajk

5 1 6
Plateselskap:

Jansen Plateproduksjon

«Blåøyd soulmusikk som får beinmargen til å smelte i selv ti minus»
Se alle anmeldelser

Derfor er ikke merkelappen «indiepop» – en sjanger som bærer sitt rusk og rask med stolthet – spesielt treffende. «Hajk» minner kanskje mest av alt om yacht rock, blåøyd soulmusikk som får beinmargen til å smelte i selv ti minus.

Når den oslobaserte kvintetten likevel rister av seg alle mistanker om kynisme, handler det ikke så mye om de vidunderlige arrangementene som den høye tettheten av bunnsolide melodier.

Høydepunktene «My Enemy» og «Nothing Left to Say» får for alvor frem det sensuelle i Preben Sælid Andersens røst, mens virkelig briljante «Magazine» – hvor Andersens makker Sigrid Aase står ved roret – er selvskreven på årets sommerkassetter. For å nevne noe.

Mindre interessant er imidlertid landlige «Medicine», den ene låten der Hajk mister mye av særpreget sitt.

Hvorfor stikke inn i skauen når man har det helt topp langs kystlinja?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling