-  Alderen kan felle oss

Selv barna til Edel (59) og Kurt (61) er eldre enn Stine (22) og Anders (24). Edel frykter at de kan tape Fagerstrand-huset fordi folk tror de har penger nok.

I kveld avgjør TV 2-seerne hvem som skal flytte inn i tremillionershuset på Fagerstrand _ og hvem som må reise hjem. Edel Wold og Kurt Mikkelborg mener de er blitt skjevt framstilt i media.

«Eier ingenting»

- Det har vært sånn fokus på hva Kurt eier. Jeg derimot, eier ingenting. Jeg er minstepensjonist, og har aldri kunnet legge av ei krone. Jeg møtte Kurt for seks år siden. Dersom han en dag blir borte, så er jeg hjemløs. «Fagerstrand» er min sjanse til å trygge framtida, sier Edel.

Andenes-kvinnen legger til:

- Dersom vi taper avstemningen lover jeg å være raus. Jeg unner Stine og Anders å vinne. Det kommer til å føles fryktelig tungt. Men det blir jo ikke rettferdig uansett hvem som vinner. Jeg skulle ønske vi kunne ha flyttet inn i huset sammen, jeg!

Nett-sladder 

Stine Sørsveen og Anders Sunde Bråten (24) vet ikke om de vil klare å holde følelsene i sjakk dersom Edel og Kurt vinner:

- Jeg er av natur dårlig taper og det står om framtida vår, sier Stine.

Også Stine og Anders er bekymret for hvordan de framstilles på nettet:

- Mange har hengt seg opp i at vi, som er så unge, eier vårt eget hus og to biler. Faktum er at huset er fra 1910 og belånt til pipa. To biler har vi fordi vi jobber langt unna hverandre.

Hvorfor de flytter

Begge parene sier de flytter inn i huset umiddelbart hvis de vinner. Edel og Kurt flytter fra Andenes i Nordland, Stine og Anders fra Odnes i Oppland.

- Hva skal dere gjøre på Fagerstrand ved Oslo?

- Kurt og jeg har seks barn tilsammen, og mange barnebarn, hvorav flere på Østlandet. Tid og råd til å være sammen med dem blir vår største glede med å flytte, sier Edel og Kurt.

- Huset på Fagerstrand vil gi oss mulighet til videreutdanning, nye jobber og å få barn sammen snart. Vi får et helt nytt liv, mener Stine og Anders. De planlegger å bli henholdsvis førskolelærer og å jobbe med med unge narkomane.

- Det sa pang!

Edel (59) og Kurt (61) møttes da Kurt feiret sin 56-årsdag:

- Det sa pang! Jeg jobbet som servitør på Hotell Andrikken, og Kurt var der med datteren sin på formiddagskafé. Jeg hadde sett ham én gang før - da han var 12 år og hoppet på ski.

- Denne formiddagen skjedde det noe rart. Jeg snakket ikke med ham. Men noe sa meg at jeg skulle gå ut om kvelden. Og da jeg kom til hotellet samme kveld, satt han der i baren. Jeg gikk fram og tok handa hans. Siden har jeg aldri sluppet den, forteller Edel. 

Også Stine og Anders har en god historie:

- Vi ble sammen 22. mai for seks år siden _ på bygdefest. Eller rettere sagt på vorspiel. Vi kom oss aldri fra det vorspielet, sier Stine og ler.

- Siden den kvelden har vi kun tilbragt én natt borte fra hverandre, forteller Anders.

- Hvorfor ble dere valgt ut til Fagerstrand, tror dere?

- Fordi vi gjør alt sammen _ unntatt å jobbe. De ville vel teste om forholdet holdt ut dét og. Og det gjorde det jo. Vi kunne glatt gjort det samme om igjen, sier Stine og Anders.

I KVELD SKJER DET: I kveld avgjøres det hvem som vinner Fagerstrand-huset til tre millioner: Stine Sørsveen og Anders Sunde Bråten (t.h.), eller Edel Wold og Kurt Mikkelborg. Mennene varmet opp med håndbak før finalen.