<strong>LER HELE VEIEN TIL BRILLEBUTIKKEN:</strong> Og ikke nok med det, de skal selvsagt ha større «aldersrabatt» på briller også, skriver forfatteren av dette innlegget om «de voksne» som stikker av med penga. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
LER HELE VEIEN TIL BRILLEBUTIKKEN: Og ikke nok med det, de skal selvsagt ha større «aldersrabatt» på briller også, skriver forfatteren av dette innlegget om «de voksne» som stikker av med penga. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Debatt: «De voksne»

«Aldersrabatten» skal du få billig av meg

Vi finansierer deres feriehus, siden de tjente millioner på salget av barndomshjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«De voksne» har vokst opp i en velferdsstat på sitt beste. Noen av dem skal snart gå av med pensjon, enten ved 62 eller 67. Noen har til og med hatt råd til å førtidspensjonere seg.

«De voksne» kjøpte seg stort hus med hage, eller leiligheter i Oslo sentrum for 250.000 kroner. De selger nå husene til oss, «de unge», for millioner av kroner.

«De voksne» har vokst opp med lav arbeidsledighet, og lønningene har steget betydelig hele livet. De har fått ekstra ferieuker slengt etter seg. Vi, «de unge» får beskjed om moderasjon i lønnsoppgjøret, og vi får beskjed om å jobbe lenger uten overtidsbetaling. «Fleksibilitet», får vi vite at det heter fra «de voksne».

De synes også det er stress med søppelsortering. De liker sine bensinslukende SUV-er, og rynker på nesa når bensinprisen stiger. «De voksne» humrer litt av oss, «de unge» der vi tar buss frivillig for miljøet sin skyld, mens de koker kloden til middag, med hummersausen som var på tilbud.

«De voksne» mener at de unge er litt bortskjemt. Vi har nemlig aldri opplevd en tid uten kebab eller internett. Vi, «de unge», som får beskjed om å kjøpe oss ekstra helseforsikring, spare til egen pensjon siden staten ikke har råd til den lenger, jobbe til vi er 75 år og selvsagt se langt etter arven, for de skal bruke sine siste veltjente kroner på feriehus i Spania.

Vi, «de unge» som enten aldri kommer til å eie bolig, eller kommer til å dø med en gjeld som har like mange nuller som oljefondet. Vi som finansierer deres feriehus, siden de tjente millioner på salget av barndomshjemmet. Og ikke nok med det, de skal selvsagt ha større «aldersrabatt» på briller også! La «de unge» subsidiere rike, klodekokende, navnlebeskuende gamlinger! Det har de jo fortjent! De er jo tross alt vant til å få det meste gratis. Nei, aldersrabatt på briller skal du få billig av meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer