Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Aldri edru på catwalken

Hun var 16 år og moteverdenens nye modellyndling. Nå forteller Kate Moss om catwalkens bakside. - I løpet av nærmere ti år var jeg ikke edru på visning en eneste gang.

Siden 1990 har Moss drukket champagne som andre har drukket vann. Dette kombinert med den trofaste følgesvennen vodkalerka og jevnlig hasjrøyking har sendt den nå 25 år gamle engelske modellen rett inn i Anonyme Alkoholikere.

- Joda, jeg er alkoholiker, innrømmer Moss i et intervju med det engelske trendmagasinet The Face.

Det nye idealet

Det var i The Face Moss' glamorøse supermodellkarriere startet. Hun prydet bladets cover i juli 1990, og over natta ble den 174 centimeter lange og snaut 50 kilo tunge jenta modellverdenens nye ideal.

Samtidig ble Moss kastet inn i bransjens ville party-liv. Hun var på alder med norske niendeklassinger, men drakk likevel dyr champis til frokost, lunsj og middag.
- Slik er modellivet. Man liksom bare drikker champagne. Man drikker alltid champagne før visninger. Bestandig. Selv klokka 10 om morgenen. På et tidspunkt nektet vi å opptre hvis vi ikke fikk champagne, uttaler hun til The Face.

Depp fikk nok

Moss gikk heller aldri inn i et fotostudio uten at en lommelerke med vodka var på plass i håndveska.

Parallelt med kometkarrieren skaffet Moss seg venner blant de hippeste artistene og skuespillerne. Det var i dette miljøet hun traff Johnny Depp - Hollywood-yndlingen som skulle bli Moss' faste følgesvenn gjennom en årrekke.
Men til slutt fikk Depp nok. Det ble for tøft å følge med i kjærestens akselererende party-tempo. London-jentas etter hvert destruktive forhold til dop og alkohol skal være en av hovedårsakene til bruddet mellom de to i fjor sommer.

Edru og ugift

Til The Face hevder Moss at hun er på rett kjøl. Oppholdet på en London-klinikk og de regelmessige AA-møtene har hjulpet henne ut av uføret. Lommelerka har hun kvittet seg med.

- Jeg er edru. Jeg er ugift. Jeg har fantastiske venner. Jeg liker jobben min. Jeg er ikke dum, forteller hun.
- Jeg vil aldri tilbake til livet med sprit, marihuana, søvnmangel og feilernæring, understreker hun overfor The Face.

KATE MOSS: Moteverdenens mosselukt var en odør preget av champagne, vodka og hasjrøyk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media