-  Aldri et tema å slutte i TV2

Rot med reiseregninger skal være årsaken til ryktene rundt Frithjof Wilborns usikre framtid i TV 2. Selv sier programlederen at han aldri har vært på vei ut av kanalen.

• Les også: Valebrokk avviser at Wilborn blir sparket

Det skal være rot med reiseregninger som ligger bak bråket om Frithjof Wilborns framtid i TV 2.

Dette skal ha skapt vanskeligheter for regnskapsavdelingen til kanalen, og ifølge TV 2-eide nettsida iBergen.no, kalte Valebrokk Wilborn inn på teppet for en prat mandag denne uka. Ryktene rundt at Wilborns tid i TV 2 var over ble forsterket da programlederen hadde med seg advokat Sigurd Klomsæt på møtet med sjefen i går.

Den profilerte tv-kjendisen, som har vært programleder både på «Vil du bli millionær», «Farmen» og «Skaperen» benekter at regningene var årsaken til møtet mellom han og sjefen.

Kontrakt-diskusjon

- Møtet mellom meg og Valebrokk var avtalt for lenge siden fordi jeg ville ta opp noen detaljer i kontrakten min. I dette møtet nevnte han også de reiseregningene jeg hadde vært sein med å levere. Dette irriterte de som jobber med regnskap, og det var jo greit for han å ta opp dette nå, siden jeg ville diskutere ting rundt min kontrakt, sier Wilborn.

Han presiserer at regningene ikke dreide seg om store summer.

- Til sammen er det vel regninger på 37 000 kroner. Disse har jeg nå levert, sier programlederen, som vil være flinkere til å holde orden i regnskapet i tida framover.

iBergen.no skrev i går først en artikkel om hvordan Wilborn skal ha mistet jobben mandag, og seinere en oppfølger på at han fikk jobben tilbake etter et møte i går. Wilborn bekrefter begge disse møtene.

FORTSETTER I TV 2: Frithjof Wilborn benekter at han er ferdig i kanalen, men innrømmer rot med reiseregningene. Foto: EIRIK H. URKE
FORTSETTER I TV 2: Frithjof Wilborn benekter at han er ferdig i kanalen, men innrømmer rot med reiseregningene. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- På grunn av nyhetskanalens oppstart mandag hadde ikke Valebrokk tid til et lengre møte den dagen, og det ble avtalt et nytt møte som fant sted i går.

Vennetjeneste

Hvordan ryktene om at han skulle ha fått sparken har oppstått forstår ikke Frithjof Wilborn.

- Det har aldri vært et tema at jeg skal slutte i TV 2. Jeg har vært i kanalen i over elleve år, og ser for meg elleve år til. Wilborn sier han hadde med seg advokat Klomsæt i kontraktmøtet fordi han syns det er vanskelig å kreve ting på egne vegne.

- Det er veldig mange ansatte i TV 2 som har med agenter eller liknende når de forhandler om kontrakt. Som en vennetjeneste ble derfor Klomsæt, som jeg har kjent i flere år, med meg på møtet med Valebrokk i går.

Klomsæt bekrefter å ha hjulpet programlederen i denne saken.

- Jeg kan bekrefte at jeg har bistått Frithjof Wilborn i denne saken, og at det etter et møte i går ble avtalt at alt fortsetter som før, sier Klomsæt til Dagbladet. Valebrokk var ikke interessert i å kommentere saken i går, men sa at Wilborns avgang aldri har vært noe diskusjonsemne, og at møtet mellom de ble avtalt allerede i september.


- Men er det vanlig at de ansatte i TV 2 har med seg advokater på personalmøtene?

- Jeg vil ikke kommentere noe utover dette. Det er Valla som bretter ut personalsaker i offentlighet. Jeg tror ikke jeg skal drive med det, sier Valebrokk.