DEBATT

Aldri før har det vært viktigere å lytte

Selv om flere av tiltakene mot coronaviruset kommer til å vare en stund, så kan vi tillate oss å se framover.

NYTT UNDERVISNINGSOPPLEGG: Aldri før har det vært viktigere å lytte til hverandre. Aldri før har det vært viktigere at vi stoler på hverandre. Heldigvis er gjensidig tillit noe som kjennetegner fellesskapet vårt, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix
NYTT UNDERVISNINGSOPPLEGG: Aldri før har det vært viktigere å lytte til hverandre. Aldri før har det vært viktigere at vi stoler på hverandre. Heldigvis er gjensidig tillit noe som kjennetegner fellesskapet vårt, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

For en måned siden gikk jeg ut som nyutnevnt statsråd til en nesten folketom slottsplass. Det var tydelig at den nasjonale dugnaden for alvor var i gang. Vi svarte coronaviruset med å stenge skoler og barnehager, og ved å holde avstand i fellesskap. Krisen har vist oss at det finnes mange hverdagshelter som strekker seg langt for fellesskapet. Mange av dem er lærere.

På grunn av en enorm laginnsats fra det norske folk, er tiden nå kommet for å justere på tiltakene. Der vi gradvis og kontrollert skal åpne opp skoler og barnehager igjen. Her vil lærere og ansatte i barnehager og skoler spille en helt avgjørende rolle.

Fylkesleder Jeanine Norstad i Skolenes Landsforbund skriver i et leserinnlegg at hun håper at vi fortsetter å vise lærerne tillit, og at vi lytter når de sier at de trenger mer frihet til å utforme undervisningsopplegget i framtida. Selvfølgelig må vi lytte til det. Jeg er selv lærer, så jeg har kjent på det behovet selv.

Jeg er helt enig med Jeanine. Aldri før har det vært viktigere å lytte til hverandre. Aldri før har det vært viktigere at vi stoler på hverandre. Heldigvis er gjensidig tillit noe som kjennetegner fellesskapet vårt. Vi stoler på våre fremste helseeksperter når de sier at det er både trygt og bra for barn å åpne opp barnehager og skoler, og vi lytter til barnehager og skoler når de ber om tid til å forberede seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer