Aldri har det vært bannet så mye i en tv-serie

Best siden David Brent?

(Dagbladet.no): Den amerikanske kabelkanalen HBO er ikke underlagt de samme sensurreglene som sine kommersielle konkurrenter, og er heller ikke avhengig av konservative annonsører.

Derfor har nakenhet og/eller saftig språk vært elementer i suksessrike serier som «The Sopranos», «The Wire», «Six Feet Under» og «Deadwood».

Men med mulig unntak av sistnevnte har det neppe vært en serie med like hyppig frekvens av banneord som den nye HBO-komiserien «Eastbound and Down».

- Hvis jeg hadde barn, ville jeg aldri ha latt dem se denne serien, sier hovedrolleinnehaver Danny McBride til ABC News.

Dop og stort ego
McBride er et kjent ansikt for mange fans av moderne, amerikansk komikk, gjennom minneverdige småroller i blant annet «Tropic Thunder», «Pineapple Express» og «Hot Rod» (han har også hovedrollen i tae kwon do-komedien «Foot Fist Way», som dessverre gikk rett på dvd).

«Eastbound and Down» forteller historien om den tidligere baseball-stjerna Kenny Powers, som kastet bort talentet ved å opparbeide seg et enormt ego og et alvorlig dopproblem.

Derfor drar han tilbake til hjembyen Shelby, der han tar jobb som gymlærer. Det går ikke så veldig bra, og en hel rekke flaue og eksplisitte konfrontasjoner oppstår når Powers' ego kolliderer med småbyfolkets langt roligere lynne.

- Men vi ønsker ikke å dytte på grensene bare for å dytte på grensene. Selv om vi går veldig langt, er det som regel en eller annen sannhet - elller et hjerte - i bunn, sier McBride til ABC News.

Gode kritikker
Serien har fått mye drahjelp av komistjernen Will Ferrell, som er en av produsentene og som også gjør en gjesteopptreden som en blond bilselger.

Håpet er nå at HBO velger å fornye serien for en andre sesong, da den siste av de seks planlagte episodene i serien sendes i morgen.

- Will er verdens fineste fyr, og er akkurat så kul som man kunne håpe. Vi lar det bare stå til når vi spiller inn ting. Vi banner til hverandre og ser hvor langt vi kan gå, sier McBride.

«Eastbound and Down» har også fått til dels god kritikk av amerikanske anmeldere. The New Yorker mener for eksempel at Kenny Powers kan vise seg å bli en like minneverdig karakter som David Brent i «The Office».

- I begge tilfellene var hovedkarakteren en dust som ikke bare var en dust. Vi kjenner alle sånne folk. Til en viss grad er vi sånn selv, skriver anmelder Nancy Franklin.

Det er uvisst om «Eastbound and Down» skal settes opp på norsk tv.