DEBATT

Debatt: Hatkriminalitet

Aldri mer 22. juli

Erna, det er på tide at du erkjenner at hatytringer og hatkriminalitet rettet mot minoritetsgrupper, har blitt et demokratisk problem under din ledelse.

SAMHOLD: Selv om terrorangrepet i New Zealand er langt unna oss, så var det inspirert av manifestet til Anders Behring Breivik, en nordmann, skriver innsenderen. Her fra en markering i Christchurch i går. Foto: Anthony Wallace / AFP / NTB Scanpix
SAMHOLD: Selv om terrorangrepet i New Zealand er langt unna oss, så var det inspirert av manifestet til Anders Behring Breivik, en nordmann, skriver innsenderen. Her fra en markering i Christchurch i går. Foto: Anthony Wallace / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Er det ikke spesielt at du, Erna, ble nødt til å slette din kondolanse og fordømmelse på Facebook på grunn av grove, hatefulle og rasistiske kommentarer?

Selv om terrorangrepet i New Zealand er langt unna oss, så var det inspirert av manifestet til Anders Behring Breivik, en nordmann.

Det har, uten tvil, skapt en enorm frykt og bekymring blant den norsk-muslimske befolkningen, helt på linje med det som var tilfellet etter 22. juli-angrepet, fordi det vitner om at hans tankegods eksisterer fortsatt, og nå også har fått fotfeste verden over.

Et unisont norsk-muslimsk miljø har i sine fordømmelser også etterlyst en handlingsplan og konkrete tiltak mot den økende hatkriminaliteten i vårt land.

HL-senteret har tidligere rapportert om økende hat og fordommer mot jøder og muslimer. Ifølge deres rapport har 1/3 av den norske befolkningen utpregete fordommer mot muslimer, og 1 av 10 mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares. En kan derfor spørre seg hvorfor statsministeren i sin fordømmelse unnlot å påpeke «islamofobi» som et problem?

Hvorfor viser regjeringen en laber holdning og liten vilje til å arbeide mot den økende hatkriminaliteten mot etniske grupper? Når Solberg i sin tale minner det norske folk om hvor farlig «hat og frykt» kan resultere i, hvorfor støtter da hennes egen regjering organisasjoner som HRS (Human Rights Service), som oppfordrer til å snikfotografere norske muslimer, og stadig vekk minner det norske folk om at muslimer er en trussel mot det norske demokratiet?

Det er en skuffelse og en erkjennelse om at vi som samfunn ikke har klart å få bukt med holdningene til Anders Behring Breivik. Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen har rett i at vi ikke har gjort nok for å bekjempe høyreekstremismen i vårt samfunn.

Nyhetsdekningen fra New Zealand har påpekt at terroristen ble inspirert og radikalisert av høyreekstreme krefter under hans opphold i Europa. Dette er et faresignal som vår øverste politiske ledelse må ta på det dypeste alvor. Norske myndigheter må nå ta drastiske grep for å hindre et nytt angrep på norsk jord, fordi vi må holde fast på vår lovnad om «aldri mer 22. juli».

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer