9.april 2019 og vi må bruk stemmene våre mot de ytterliggående:

Aldri mer 9. april, aldri mer 22. juli, aldri glemme de onde rundt oss, aldri!

Og, noen ord om ham som ble drept av en elefant og spist av løver.

DE EKLE: Det brunsvidde og ekle i vårt samfunn sluttet ikke med slik ondskap 8. mai 1945,d erfor må vi aldri glemme 9. april 1940. Aldri. Bildet her er fra Dagbladets arkiv og stammer fra 1960, femten år etter krigen. Foto: Dagbladet.
DE EKLE: Det brunsvidde og ekle i vårt samfunn sluttet ikke med slik ondskap 8. mai 1945,d erfor må vi aldri glemme 9. april 1940. Aldri. Bildet her er fra Dagbladets arkiv og stammer fra 1960, femten år etter krigen. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

9. april 1940: Aldri mer. Aldri glemme. Aldri mer 9. april. Aldri glemme. Aldri mer lysglimt. Aldri mer tesett har du resett. Aldri mer document.no., de slemme, tror de vi vil glemme. Aldri glemme. Aldri la dem få holde på. De slemme, aldri glemme. Glemme aldri mer. Se rundt deg, aldri glemme 22. juli. Aldri mer 9. april. Framvekst. Fremskritt. My ass. Aldri skal dere få oss til å glemme. Aldri mer 9. april. Aldri mer la hatet vokse. Ikke glemme de slemme. Se rundt deg. Les. Ikke glemme de slemme. Hev din stemme. Fuck U og ikke minst, deg! Og, det er altfor lite hitling i dagens samfunn, ikke la dem derre ute på Facebook høyresiden & co. bestemmer hva du kan og ikke kan si. Hitling er viktig. Hitling til høyre og hitling (Stalin) til venstre m.a.o. Hitling mot religioner.

9. april 2019-quizling: Kontrahypotetisk historie: Hvis det i dag hadde kommet tyskere marsjerende oppover Karl Johan, hvem tror du hadde tatt fram mobilen for å ta en selfie eller fire? Hvem tror du hadde dyttet vekk Kjakan med sykkelen? Hvem tror du hadde stått der og ropt om fake news med teflonansiktene sine? Hvem tror du? Hvem tror du hadde vært med i gjengen til Henry Rinnan? Gitt ham en sjanse? Hvem tror du hadde laget snapchat for Vidkun?

Hvem tror du hadde hatt ansvaret for Nasjonal Samlings Sosiale Medier (NSSM)? Hvem tror du hadde reist ut for å slippe ut den onde? Svar og de vil aldri bli glemt. Vi glømmer itte.

Generelle nyheter fra den siste uka: Mistenkt krypskytter av neshorn drept av elefant, så spist av løver i Sør-Afrika. Dyrene i Afrikas hevn. Vi har også fått med oss svenske, Mathias, som viser fram at han har sex med trær og mose. Hvis dette ikke er kødding, så sier vi ingen kommentar, men advarer Norske Skog som kan ende opp som et gledeshus.

Vi tillater oss også å antyde at uttrykket hekking nå får et riktig innhold. Da har vi ikke glemt at vi også leste at Geir Bertheussen Blues Express i helga tok sølv i «EM i blues». Mesterskapet fant sted på den portugisiske øya Azorene der britiske Kyle Brox vant gull. EM i blues der altså. Hva blir det neste? EM i dårlige dikt? NM i haiku? VM i stev? NM i hysjing? Nordisk mesterskap i blokkfløytehelvete? Østlandet Open i pollenallergi (vi kjenner det nyses nå, krise).

Slemmen: Dette var et av navnene (Pirat var det andre) som petitskribent og poet, Carl Keilhau (1919-1957), benyttet da han i løpet av frigjøringsåret 1945 begynte å gjøre seg gjeldende i Dagbladets spalter, dette leser vi i boka «Dagbladet i krig og fred», signert blant annet av vår tidligere så rakryggede utenriksredaktør, Ragnar Vold. Gode Vold og unge Keilhau må ikke glemmes, oppsøk derfor minnenes supermarked, antikvariatene og se etter Keilhaus diktsamlinger, «Over broen», «Til minne om i dag», «Fra nå av teller tiden», «Vi kan ikke flykte», «Nocturne» og «Konsert i november»: Jeg ser hvor natten vokser for mitt blikk De store stjerners lys blir mere klart og som i drømme hører jeg i rommet den fjerne fløytens rislende musikk.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer