Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Aldri mer Åpen post

- Vi kommer nok til å jobbe sammen igjen. Det må vi. Men det blir ikke ennå, sa Bård Tufte Johansen og Harald Eia etter det aller siste «Åpen post» i går kveld. Så dro de på byen med Skrukk-koret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benket rundt langbordet på Kunstnernes Hus, som seg hør og bør, satt Bård og Harald på hver sin ende med en halvliter i neven. Og både Roffe, husbandet Gass, Bårds kone Beate, Espen Eckbo fra «Mandagsklubben» og alle de andre var kommet for å drikke gravøl for «Åpen post».

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Men nå har jeg gitt ut en cd og vært på TV, så jeg har jo igjen roman, film og teater, sa Harald.

- Og en aldri så liten pantomimeforestilling, tilføyde Bård.

- Selvsagt, svarte Harald.

Bård, derimot, har planene klare.

- Jeg skal lage ti nye fiskeprogrammer. Fra Norden denne gangen, sånn at vi kan prøve å selge dem til svensk og dansk TV.

Treige sketsjer

- Du har ikke tenkt å lære Harald å fiske, da, sånn at han kan bli med deg?

- Nei, han vil jeg ikke ha med meg på fisketur. Da holder det med Lars og Lars (Lenth og Nilsson).

Bård og Harald er slett ikke fortvilte og tårevåte over at «Åpen post» er død og begravet.

- Vi var ikke de som deppa da vi var ferdige med gymnaset heller, vi. Nå er det over, liksom, så kan vi finne på noe annet, sier Bård.

- Det snakkes så mye om at det er en skandale at NRKs arkiver er i ferd med å råtne bort. Jeg for min del synes det er helt OK at våre ting går i oppløsning, mener Harald.

- Vi gruer oss litt til høydepunktene fra «Lille-Lørdag» skal sendes i reprise. Mye av det vi laget den gangen er treigt nå, tilføyer Bård.

Ikke mer å hente

Stort sett er de fornøyde med sesongen, selv om noen programmer rager over andre.

- Noen ganger kan det bli litt teit. Hvis vi for eksempel ikke har sagt «homse» eller «pule» på fem programmer, og så sier vi det tre ganger etter hverandre i et program. Da holder vi på å bli sånn som myten om oss er, sier Harald.

- Men vi hadde ikke kunnet fortsette med det tempoet vi har hatt. Derfor var det greit å slutte nå, sier Bård.

- Dessuten har jeg gitt absolutt alt av meg selv, skyter Harald inn.

- Når jeg til og med bruker sjargongen til kjæresten min og meg selv på TV er det ikke mer å hente.

Nå vil han satse på en karriere som bakmann.

«SNURP IGJEN SMELLA DI - DU MASER SOM ET LOKOMOTIV»: Lasse Tømte var den aller siste gjesten i «Åpen Post». Han spilte Geir i filmen «Lasse og Geir, og framførte den udødelige replikken.