- Aldri mer Norge

Lisa Stokke (25) fra Tromsø ble kjendis i både Norge og England etter suksessen med ABBA-musikalen «Mamma Mia» i London. I helga dropper hun innom Oslo og Bergen.

- Jeg flytter nok aldri tilbake. Jeg satser på en internasjonal skuespillerkarriere fra London eller USA.

I over fire og et halvt år har Lisa Stokke bodd i England, først da hun studerte på Paul McCartney-skolen Liverpool Institute for Performing Arts og seinere i London i forbindelse med «Mamma Mia»-suksessen.

I går var hun tilbake i gamlelandet, hvor hun opptrådde under NRK radios jubileumssending.

- Jeg savner Norge, maten, naturen og vennene. Men jeg kommer aldri til å flytte tilbake. Det blir London, eller kanskje New York, Los Angeles, Chicago, sier Stokke.

Berømt - ikke rik

28. mars gikk Lisa Stokke av scenen på Prince Edward Theatre i London etter over 400 forestillinger på vel ett år - med åtte show i uka. Det åpnet dramatisk med lungebetennelse og påfølgende sykemelding rett etter premieren.

- Da var det nok. Jeg ville ikke bli satt i musikalbåsen. Jeg er skuespiller, og har lyst til å prøve andre ting: Film, reklame, teater eller tv. Det har vært utrolig deilig å ikke gjøre noe på en måned, jeg har ikke hatt fri på ett år.

- Men hvis jeg ikke får meg noe å gjøre snart, må jeg finne meg en jobb. Satser på kontorarbeid. Noe anonymt, jeg vil ikke jobbe som servitør, som før. Jeg er blitt berømt, men rik er jeg ikke.

Ikke jetsettliv

Suksessen åpnet dører til jetsettlivet i London, men glamour og kjendisliv med champagne og fjonge fester har hun styrt langt utenom.

- Jeg er litt gammeldags av meg. Vil heller være hjemme hos forloveden min, Iain, og katten vår, Annie, og lage god mat. Jeg har ikke orket noe annet. Det har vært et flott, men utrolig slitsomt år.

I dag reiser Lisa Stokke til Bergen for å besøke moren, men så bærer det tilbake til London. Hun forteller at hun bruker tida til å gå på auditions.

- Jeg vet ikke når jeg får nye skuespillerroller, men «Mamma Mia» har åpnet mange dører for meg. Jeg kjenner de fleste kjente regissørene i London, sier hun optimistisk.

Selv om hun ikke akter å slå seg ned i Norge, utelukker hun ikke å gjøre «stuntjobber» her hjemme, som hun kaller det.

- Jeg kommer gjerne og gjør mindre opptredener, som dette radio-jubileet i NRK, sier Lisa Stokke, som i går opptrådde med et tema fra musikalen «New York, New York».