Aldri mer Piirka

En av tidenes seriesuksesser på NRK, «Borettslaget», med Robert Stoltenberg, fortsetter ikke på NRK.

Linda, driftsbestyrer Narvestad og finnen Piirka er solgt og skrinlagt.

- Nei, de kommer ikke tilbake. Ikke med det første i hvert fall. Nå er det andre ting på gang, sier Robert Stoltenbergs manager, Knut Müller-Nilssen, til Dagbladet.

Han sier at Stoltenberg er i gang så smått med å lage en ny NRK-serie og da med helt nye figurer.

- Jeg vil ikke si noe mer om hva denne serien blir, men det er vel tenkt sendestart neste vårsemester, sier Müller-Nilssen.

Stoltenberg har vært på på ferie i Thailand de siste ukene. Han er nettopp kommet tilbake og skal fortsette arbeidet med en ny humorserie.

Avtalen

For dem som liker tv-reklame er det fortsatt mulig å få med seg Stoltenbergs eiegode figurer. Både Linda Johansen, driftsbestyrer Narvestad og de andre er kjøpt opp av landets største tabloidavis. Dette til reklamefilmbruk for å kapre stadig flere lesere.

Manager Müller-Nilssen avviser ovenfor Dagens Næringsliv at Stoltenbergs lukrative avtale med VG har vært en medvirkende årsak til at «Borettslaget» er en saga blott.

- Nei, Robert har en klar avtale med NRK om hvordan figurene kan brukes og denne avtalen er fulgt til punkt og prikke, sier Müller-Nilssen.

Diskusjoner

Dagbladet forsøkte i går kveld å få en kommentar fra NRKs underholdningssjef, Tordis Aavatsmark, men hun er i Cannes på tv-messe.

Aavatsmark sier til Dagens Næringsliv at VG-reklamens innvirkning på seriekonseptet er blitt nøye diskutert.

Hun mener at kampanjen kan styrke figurene så vel som påføre dem slitasje.

- Dette er noe vi nøye har vurdert sammen med Robert og hans management - og da spesielt med tanke på en ny serie, sier Aavatsmark til Dagens Næringsliv.

Ifølge samme avis har VG sikret seg rettighetene til alle Stoltenbergs figurer, men ifølge administrerende direktør i VG-huset, Aslak Ona, vil ikke main-stream-avisa bruke den bannende finnen Piirka.

Piirka og Dagbladet

- Er det mulig for Dagbladet med et reklamekjøp av Piirka?

- Nei, det kan faktisk ikke Dagbladet gjøre. VG har kjøpt rettighetene til alle figurene, sier Knut Müller-Nilssen med latter i stemmen.

Ifølge Dagens Næringsliv har Robert Stoltenbergs «Borettslag»-serie omsatt så langt for 40 millioner kroner. Dette inkludert moms på dvd- og videosalg. «Borettslaget» har solgt 120000 eksemplarer og «Borettslagets Jul» 110000.

Hvor mye penger Stoltenberg fikk for å selge «Borettslaget» til Verdens Gang, vil ikke Müller-Nilssen ut med.

- Det har jeg ingen som helst kommentar til, sier han.

Tok kontakt

Reklamemannen Ivar Vereide fra Dinamo har siden 1993 hatt ansvaret for å lage VGs reklamefilmer. Han sier til Dagens Næringsliv at det var Stoltenberg selv som tilbød VG figurfamilien.

NRK-SLUTT: Robert Stoltenberg er i gang med et nytt seriekonsept for NRK, men det blir ikke ny runde med finske Piirka og gjengen fra «Borettslaget».