Aldri mer Scream

Scream 3 er definitivt den siste fra Wes Craven. Skrekkfilmene har ødelagt Cravens sosiale liv.

Til filmtidsskriftet Empire forteller Craven at vennene hans er blitt mer skeptisk til ham etter at han begynte med skrekkfilmprduksjon. Noen av vennene tror nemlig Wes er like skrudd i hodet som alle seriemorderne han skaper på film. Det gikk så langt en gang at noen voksne venner av ham ba ungene sine om ikke å nærme seg Wes. Men han har lært seg å leve med stempelet.

Skrekk-renessanse

Scream 3 hadde premiere i USA tidligere i år, og filmen gjorde rent bord på besøksstatistikken. Nå har filmen spilt inn nærmere 100 millioner dollar. Selv om alle de tre filmene har vært en kassasuksess finnes det ingen planer om å lage en fjerde eller femte film. Wes Craven sa han skulle lage tre. Nå sier han stopp.

Craven er mannen som fikk løftet skrekkfilmenes status opp igjen i Hollywood. Han er blitt rost opp i skyene for sin inspirasjon til skrekkfilm-sjangeren. Ikke bare relanserte han skrekkfilm på kino, han ga den en ny dimensjon. Cravens skrekkfilmer er ironiske og fulle av humor. Det var også de gode gamle skrekkfilmene, men ikke så åpenlyst som i Scream-trilogien.

Historien fortsetter

Scream 3 handler egentlig om de to første. Filmen tar for seg innspillingen av filmen Stab 3: Return to Woodsboro, som selvfølgelig handler om de grusomme drapene som ble skildret i Scream og Scream 2. Meningen er at Stab 3 skal nøste sammen de løse trådene fra grusomme drapene i Woodsboro.

Neve Campbell, Courtney Cox Arquette og David Arquette er alle med i filmen. Det er også Playboy-modellen og MTV-stjerna Jenny McCarthy.

Siden Scream første gang kom på kino har kritikere ustanselig sagt mye rart om filmene. Filmene har fått skylden for ekte drap, blant annet på en mor i California i fjor. De to tenåringene som ble tiltalt for drapet, ble dømt til flere år lange straffer.

SKREMT: Sidney må igjen kjempe mot en gal morder i «Skrik 3». Men det er heldigvis siste gang.