Aldri mer «svigermors drøm»

LOS ANGELES (Dagbladet): Hugh Grant (41) er lei av å være «svigermors drøm» på film. Dessuten sliter han med å se seg sjøl på lerettet, og nå vil han heller selv regissere og skrive. Dagbladet har møtt Hugh Grant.

- Jeg blir svært stresset av å se meg selv i en film. Jeg synes det er direkte ubehagelig, sier Hugh Grant da vi spør ham om han likte det endelig resultatet av filmatiseringen av «Bridget Jones' dagbok».

- Du føler bare at alt du har gjort er feil, ikke bra nok. Og så blir du irritert på regissøren og produsenten - og lurer på hvorfor de kuttet den bra scena framfor den dårlige. Det er forbasket slitsomt.

Svett

- Forresten; kan vi sette på airconditionen? spør Grant med britisk høfflighet, og reiser seg og skrur på ventilasjonssystemet før noen av oss har rukket å svare at det er selvsagt ikke noe problem. Han blir svett av å snakke om seg sjøl. Det vises også på hans enkle mørke t-skjorte. Det hjelper neppe heller at vi møtes bare noen få hundre meter fra der Grant plukket opp den prostituerte Divine Brown - og ble stemplet som en av Hollywoods største horebukker i 1995. Men det er historie og ingen vil rippe opp i skandalen, som nok også vil sette en nokså brå stopper for vår tilmålte audiens. Selv om kanskje Grant sitter å frykter nettopp det. Han innrømmer at han fortsatt har et litt anstrengt forhold til pressen, og da vi spør ham hvilket forhold han i dag har til britisk presse svarer han med dårlig skjult smil: - Sånn medium.

For alltid vil derimot et hjørne på Sunset Boulevard bli kalt for «Hugh Grants corner».

- Lettere å være singel mann

I «Bridget Jones' dagbok» får han tatt fram en side ved seg selv som sjarmøren fra blant annet «Fire bryllup og en gravferd» og «Notting Hill» ikke er vant til: Den litt drittsekk-aktige, overfladiske skjørte-jegeren Daniel Cleaver som styrer rundt med nærmest så mange kvinner han kan samtdig. Bridget Jones, i Renée Zellwegers rolle, er selvsagt ikke noe unntak i filmatiseringen av Helen Fieldings kjente dagbok.

- Jeg kjenner tonnevis med jenter i samme situasjon som Bridget Jones.

- Er det enklere å være singel som mann i 30-årene enn det er for kvinner?

- Ja, det et er enklere, ingen tvil om det. Men jeg tar meg selv i det, når jeg våkner midt på natta og skjønner at jeg ligger her som singel mann på 41 år og utbryter: «Min gode Gud, jeg har det fint, men jeg må snart finne meg en kvinne og dele livet mitt med». Jeg vil ikke leve alene som gammel, fortsetter Grant, som er en av de heiteste ungkarene i London etter at det ble bråslutt med modellskuespilleren Liz Hurley. Igjen.

- Ikke morsomt

Han måtte trene seg opp før rollen i «Bridget Jones dagbok». Ifølge han selv var han rett og slett for for feit for å være den litt bråkjekke, hippe, attraktive London-sjefen, og han endte opp med å få en personlig trener. Intet mindre enn en sjarmerende svensk jente.

- Ganske sexy greie, og ganske motiverende for meg å holde på å sloss med en tøff skandinavisk jente, medgir Grant.

- Hvordan var det å jobbe med Renée Zellweger?

- Hun er voldsomt hardtarbeidene. Satte seg sjøl på feitekur, la om fra Texas-aksent til britisk og hadde den britiske pressen etter seg konstant. Dessuten hadde vi etter hvert ganske umulige arbeidsforhold. Pengene tok slutt, airconditionen fungerte ikke -, men hun klaget aldri. Hun er fordømt proffesjonell, skryter Grant. Han kan imidlertid ikke si at det er noe i denne filmen han er spesielt fornøyd med når det gjelder hans egeninnsats. Og om det var morsomt å spille inn komedien?

- Uttrykket «morsomt» kan overhode ikke brukes når vi snakker om filminnspilling, svarer han, og avviser at han hørt at oppfølgeren er så godt som klar. Om han har tenkt å være med om så er tilfelle, vet han i hvert fall ikke noe om. Han vil heller ha fokus på å skrive filmmanus og regissere gjennom sitt eget produksjonsselskap Simian Films. Og konsentrere seg om å få sving på sin nye venn; golfkølla.

- Jeg har vært i så mange roller i så mange år at jeg føler at det er på tide å gjøre noe annet.

BRÅKJEKKEN: Publikum har et bilde av Hugh Grant som en sjarmerende, godslig og vimsete engelskmann. I «Bridget Jones'dagbok» får han ta ut noen nye sider ved seg selv.