- Aldri mer TVNorge

Rolv Wesenlund går hardt ut mot TVNorge og det han kaller klønete opptreden fra kanalens side. Det er uaktuelt for ham å fortsette å jobbe for kanalen. Han vurderer å ta med seg «Wesenstund» til en annen kanal.

- Ikke for gammel

I «Wesenstund» i går kveld kunne alle høre hans bredside mot kanalen. I klare ordelag ga han uttrykk for hva han mente om at TVNorge skal satse på en yngre profil, og at det ikke lenger er rom for et bedagelig snakkeprogram som «Wesenstund». Han er skeptisk til det amerikanske eierselskapets profilendring.

Tente

- Jeg tente skikkelig i boksen da jeg fikk vite det - gjennom media. Jeg føler meg uvel ved tanken på at amerikanerne, som har en TV-verden jeg finner meget suspekt, skal bestemme hva som skal vises på norsk tv. Amerikanske fjernsynsprogrammer lages jo bare for å fylle pausene mellom reklameinnslagene, mener han.

- «Wesenstund» har hatt gode ratinger, og det er feil å dele seerne opp etter aldersgruppe. Jeg tolker de amerikanske eierne slik at de mener jeg er for gammel for TVNorge, og at seerne er for gamle. Å legge ned programmet av denne grunn er en fornærmelse mot våre seere, tordner Wesenlund.

«Wesenstund» har vært en gjenganger på søndagskveldene siden 1994, med mellom 200 000 og 300 000 seere. I går avviklet Wesenlund og musikkansvarlig Kari Stokke program nummer 303. Det er seks programmer igjen før siste sending. I går kveld strømmet sympatierklæringene inn på faks og telefon fra programmets seere.

- Det er godt. Mange av de som tok kontakt er unge folk, sier Wesenlund.

Uten publikum

- Jeg har også forsøkt å komme med endringer i programmet, som kanskje kunne gjøre programmet mer attraktivt. Men dette har det ikke vært mulig å gjennomføre. Vi skulle også snakke om å gjøre noe annet på TVNorge etter at «Wesenstund» slutter. Det blir ikke aktuelt nå, sier Wesenlund, som har kontrakt med TVNorge til 28. november.

Han beskylder kanalen for beslutningsvegring og sendrektighet, og at lovede diskusjoner om programinnholdet ikke har funnet sted. Blant annet forteller han at de noen ganger har kjørt Wesenstund uten publikum i studio fordi kanalen ikke har gjort jobben sin. Wesenlund har også måtte kjempe mot at kanalen har forsøkt å putte mer ungdommelig musikk inn i programmet hans.

- Det er ikke aktuelt. Det finnes noe som heter prinsipper, sier han.

Gir opp TVNorge:- Det er uaktuelt for meg å fortsette samarbeidet med TVNorge, sier Rolv Wesenlund.