Tore Halvorsen:

- Aldri vært med på verre

Tidligere Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen fikk tydelige skader i «den styggeste trafikksituasjonen» han har vært borti. - Hvis jeg ikke gjør noe nå, blir det en dødsulykke her, tenkte han.

HELDIG: Tore Halvorsen fikk flere kutt i ansiktet da sideruta på bilen hans knuste. At det ikke gikk verre er «hell i uhell», mener musikklegenden selv. Foto: Privat
HELDIG: Tore Halvorsen fikk flere kutt i ansiktet da sideruta på bilen hans knuste. At det ikke gikk verre er «hell i uhell», mener musikklegenden selv. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tore Halvorsen er for de fleste best kjent fra tiden som vokalist i dansebandet Ole Ivars. I 30 år turnerte han med det som antakelig er den best kjente gruppa innenfor sjangeren på norsk jord.

I den tida, og i tida etter, har det blitt mange timer på landeveien for den folkekjære artisten - men fredag den 7. januar, på riksvei 3 i nærheten av Elverum, opplevde han det han selv beskriver som sin verste erfaring på en bilvei noensinne:

- Jeg har aldri vert med på verre. Det er absolutt den styggeste trafikksituasjonen jeg har vært borti, sier Halvorsen bestemt til Dagbladet.

LANGT SAMARBEID: I 30 år turnerte Halvorsen med dansebandet Ole Ivars. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
LANGT SAMARBEID: I 30 år turnerte Halvorsen med dansebandet Ole Ivars. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Kom i veien for hyttetur

Hendelsen fant sted da Halvorsen og en kompis var på vei opp til Østerdalen for å dra på hyttetur:

- Jeg og en kompis skulle møte en tredje kompis - vi skulle på hyttetur rett og slett. Det ble jo litt utsatt da, så når vi dukka opp dagen etter så spurte kompisen vår: «Hvorfor kom du ikke i går?» og jeg måtte svare at: «Nei, det kom noe i veien - bokstavelig talt» forteller Halvorsen til Dagbladet.

Hvitt lerret

Avisa Østlendingen omtalte hendelsen først. Det som kom i veien for hytteturen var, ifølge Halvorsen, en nedsnødd lastebil uten synlige baklys.

- Den ser du ikke før du er helt innpå. Plutselig var det en vegg foran meg, eller det så ut som et stort, hvitt lerret. Det var 80-sone der, og jeg lå nok nede i cirka 70, men jeg hadde ikke sjans til å bremse opp, sier Halvorsen.

Han forklarer videre hvordan det for han framsto som om lastebilen sto stille i veibanen, eller i beste fall beveget seg i lav fart.

- Du rekker ikke tenke i en sånn situasjon, men jeg forsto med en gang at nå blir det en dødsulykke her, hvis jeg ikke får til noe.

FOLKEKJÆR: Tore Halvorsen har vært et kjent fjes i flere tiår. Her avbildet mens han fremfører Ole Ivars sangen «Som i himmelen» under Melodi Grand Prix i 2008. Foto: Cornelius Poppe / NTB
FOLKEKJÆR: Tore Halvorsen har vært et kjent fjes i flere tiår. Her avbildet mens han fremfører Ole Ivars sangen «Som i himmelen» under Melodi Grand Prix i 2008. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Halvorsen beskriver videre hvordan han klarte å slenge bilen sin, en Peugeot 3008 fra 2018, til venstre for lastebilen. Da kom han imidlertid over i motsatt kjørefelt, og der kom det en annen personbil imot. Igjen måtte Halvorsen handle raskt:

- Jeg tenker at her blir det smell uansett, hva er best? Så jeg hiver bilen til høyre, men før jeg rekker å komme helt over, så smeller det no innst inni helvete, og bilen begynner å snurre rundt og rundt. Det var som en karusell, og det helt gratis, sier Halvorsen og ler.

- Det må vel ha vært den billigste karusellen jeg har vært med på, spøker Halvorsen, før han tenker seg om og tillegger:

- Eller forresten, billig ble det jo absolutt ikke.

Fikk god hjelp på stedet

Til Østlendingen, som først omtalte saken, kunne Halvorsen fortelle at det heldigvis gikk bra med de to passasjerene i den møtende bilen, og at de to raskt kom bort for å sjekke hvordan det sto til med ham selv og kompisen:

- Heldigvis kom de også uskadd fra det hele. Men hjulet på bilen deres ble helt vrengt, og bilen min blir trolig vraket. Det blir fort materielle skader. Men så lenge det går bra med folka, går det an å få tak i en ny bil, forteller Halvorsen til Østlendingen.

Til Dagbladet kan han bekrefte at hans egen bil er totalskadd:

- Bilen er bekreftet vraka, men den gjorde jobben sin. Det var bilen som redda hele situasjonen. Hadde det vært en eldre bil, da hadde jeg vært dau.

TOTALSKADD: Møtet med den andre personbilen rev fullstendig av utsiden av dørene på Halvorsens bil. Foto: Privat.
TOTALSKADD: Møtet med den andre personbilen rev fullstendig av utsiden av dørene på Halvorsens bil. Foto: Privat. Vis mer

Ennå ikke avhørt

Dagbladet har vært i kontakt med politiadvokat Maria Husebye Fossen, som er påtaleansvarlig i saken. Ifølge Fossen er det for tidlig å konkludere noe om saken, siden det ennå ikke er foretatt noe avhør av Halvorsen:

- Som han selv har uttalt, så måtte han bli sjekket av lege kort tid etterpå, og det var dermed ikke mulighet for avhør med en gang, sier Fossen til Dagbladet.

Én av de to personene som satt i den møtende bilen er imidlertid blitt avhørt, og ut ifra det informasjonsgrunnlaget politiet sitter på, er spørsmålet om skyld, i det minste foreløpig, rettet mot Halvorsen:

- Tore Halvorsen har på nåværende tidspunkt status som mistenkt i saken. Han er mistenkt for overtredelse av veitrafikkloven §3.

Den fulle ordlyden i denne lovparagrafen er som følger:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved veien.»

På spørsmål om den hvite lastebilen som Halvorsen har nevnt i intervju med både Østlendingen og Dagbladet, har politiadvokat Fossen følgende å si:

- Jeg kan bekrefte at vitne på stedet har forklart at det var en lastebil på veien. Vi vet ikke på nåværende tidspunkt noe om fart, eller om den var nedsnødd.

Høres stygt ut

Når Dagbladet kontakter Halvorsen med politiets uttalelser kommer det overraskende på artisten:

- Det er ny informasjon for meg. Jeg har ikke hørt et pip fra noen, sier Halvorsen.

Videre poengterer Halvorsen at de var to i bilen som hadde den samme opplevelsen av hendelsen:

- Jeg hadde jo en kompis i bilen som kan bevitne det hele. Han syntes jeg gjorde alt riktig i hvert fall. Vi så begge lastebilen samtidig - han skrek ut nei «detta går gæli» akkurat idet jeg sjøl så den.

GOD SAMVITTIGHET: Tore Halvorsen mener han handlet etter beste evne under ulykken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB .
GOD SAMVITTIGHET: Tore Halvorsen mener han handlet etter beste evne under ulykken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB . Vis mer

Han uttrykker at han opplever statusen som ubehagelig:

- Det er klart, det var to biler, og det var jeg som kom over i feil kjørebane, så de to i den andre bilen er jo helt uskyldige. Men jeg har ikke noen dårlig samvittighet for noe uansvarlig kjøring, sier Halvorsen i referanse til lovparagrafen han er mistenkt for overtredelse av.

- Mistenkt - det høres så stygt ut. Det høres ut som om en har myrda noen. Nei, det er ikke så mye annet jeg kunne gjort i den situasjonen, når jeg kjører godt under fartsgrensa og plutselig har en hindring foran meg.

KALDT: Karsten Warholm delte nylig en video av en treningsøkt som har vekket oppsikt rundt om i verden. Video: Karsten Warholm / Rødt Kort / Klaus Fjellro. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer