TV-anmeldelse: «Succession sesong 4»

Aldri virket mindre fristende å være rik

«Successions» dristige suksessoppskrift strider mot alle kunstens regler, men fungerer likevel.

TRAILER: Den fjerde sesongen av HBOs «Succession» er delvis spilt inn i Norge. Video: HBO Max Vis mer
Publisert

SERIE: HBO-serien «Succession» er på oppløpssiden, fjerde sesong blir også den siste (og siden serien spilte inn scener på Åndalsnes i september i fjor, har den nå også offisielt betegnelsen norgesvenn).

Bare 4 av 10 episoder var tilgjengelige for anmeldelse, men med mindre kvaliteten på siste halvdel tryner ned en så bratt skrent at den får sistesesongen til «Game of Thrones» til å se ut som en barneskibakke, vil det svarthumoristiske familiedramaet om den styrtrike grunnleggeren av et mørkeblått medieimperium (tenk Rupert Murdoch og Fox News) og hans kull av sultne arvinger/hyener, gå inn i historien som en av de mest konsekvent knallgode noensinne. Det er ikke lett, bare dét. Men attpåtil er hemmeligheten bak «Successions» suksessoppskrift ei gryte av tilsynelatende motstridende ingredienser som egentlig ikke burde fungert sammen. Det gjør nivået bare enda mer imponerende.

Borgerkrig

Når finalesesongen starter er den eldgamle pater familias Logan Roy (Brian Cox) i vigør som aldri før. Familien har splittet seg i to fraksjoner etter at forrige sesongfinales ryggdolkinger, kuppforsøk og svik nådde shakespearske nivåer (eventuelt Paradis Hotel-aktige, om du foretrekker).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer