Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alec Baldwin vil ikke kommentere overgrepsanklagene mot Woody Allen

Og Woody Allen selv ble bare stille da han ble konfrontert med det rystende, åpne brevet fra datteren.

SINT: Alec Baldwin spiller i Woody Allens siste film, men det betyr ikke at han må kommentere anklagene mot filmskaperen, insisterer han på Twitter. Foto: SCANPIX/AFP
SINT: Alec Baldwin spiller i Woody Allens siste film, men det betyr ikke at han må kommentere anklagene mot filmskaperen, insisterer han på Twitter. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helgas bombe i den amerikanske filmbransjen (vel, før dette hendte) er Dylan Farrows påstander i New York Times' nettutgave om at hennes adoptivfar Woody Allen forgrep seg på henne da hun var sju.

Den 28 år gamle kvinna, som ble adoptert av den legendariske regissøren og hans daværende samboer Mia Farrow, og i dag lever i Florida under et annet navn, har aldri tidligere kommentert forholdet til Allen. Det til tross for at Mia Farrow lenge har hevdet han forgrep seg på henne.

Woody Allen har i alle år hardnakket tilbakevist beskyldningene, og er aldri dømt for seksuelle overgrep.

Håper de får fred Det åpne brevet ender med en henvendelse til flere av den legendariske filmskaperens skuespillere:

«Hva hvis det hadde vært ditt barn, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? Hva hvis det hadde vært deg, Emma Stone? Eller deg, Scarlett Johansson? Du kjente meg da jeg var liten, Diane Keaton. Har du glemt meg?» skriver Farrow i det rystende innlegget.

Nå har to av de profilerte skuespillerne hun henvender seg til i innlegget, kommentert saken, skriver People.

Cate Blanchett, som spilte hovedrollen i Allens siste film «Blue Jasmine», fikk spørsmål om saken på filmfestivalen i Santa Barbara lørdag:

HÅPER DE FÅR FRED: Cate Blanchett spilte også i «Blue Jasmine» og har kommentert anklagene fra Woody Allens tidligere stedatter. Foto: GORM K. GAARE /Dagbladet
HÅPER DE FÅR FRED: Cate Blanchett spilte også i «Blue Jasmine» og har kommentert anklagene fra Woody Allens tidligere stedatter. Foto: GORM K. GAARE /Dagbladet Vis mer

«Dette er åpenbart en lang og smertelig situasjon for familien, og jeg håper de finner en slags løsning og får fred», sa Blanchett ifølge journalisten Jeffrey Wells.

Vil ikke unnskylde Alec Baldwin, som spiller i den samme filmen, er mindre interessert i å snakke. Ifølge People har han i serie tweets slått hardt ned på insinuasjoner om at han har noe som helst med saken å gjøre, eller at han skylder Dylan Farrow en unnskyldning.

«Hva faen er galt med deg hvis du tror at vi har en plikt til å kommentere denne familiens høyst personlige kamp?» skal han ha skrevet til en twitrer.

«Si meg, vet du hvem som er skyldig? Hvem av dem som lyver? Vet du, personlig, noe om det? Du tar helt feil dersom du tror at det er noen plass til meg eller noen annen på utsida, i denne familiesaken», skal Baldwin ha twitret.

Woody Allen selv ble oppsøkt av en pressefotograf da han var på fotballkamp i New York i dag, og spurt om anklagene fra Farrow. Han ble helt stille og nektet å svare på noe som helst, ifølge TMZ.

Girls-stjerna Lena Dunham er blant dem som har ytret støtte til Dylan Farrow:

- Å dele dette er modig, mektig og generøst. Jeg er takknemlig for at hun møtes av kjærlighet og respekt, twitret Dunham i dag.

Utløst av hederspris Dylan sier det var hedringen av Allen under årets Golden Globe-utdeling som utløste innlegget. Der ble regissøren tildelt en «lifetime achievement»-pris.

KOMMENTERER IKKE: Woody Allen har tidligere tilbakevist alle påstander om at han forgrep seg på adoptivdatteren. Foto: SCANPIX/ AFP
KOMMENTERER IKKE: Woody Allen har tidligere tilbakevist alle påstander om at han forgrep seg på adoptivdatteren. Foto: SCANPIX/ AFP Vis mer

Woody Allen forlot i sin tid Mia Farrow til fordel for hennes adoptivdatter fra før de ble et par.

Også Mia Farrow og Woody Allens sønn, Ronan, som er en anerkjent journalist og aktivist og har jobbet for såvel Barack Obama som Hillary Clinton, står last og brast ved sin mor og søsters versjon av saken.


Hele Norges coronakart