HAR FANGET ALLE: Aleksander Venaas fra Bærum har brukt nærmest all sin våkne tid på å fange Pokémon-figurer de siste ukene. I forrige uke fikk han lønn for strevet, da han endelig hadde fanget alle de 143 figurene det er mulig å finne i Norge. Foto: Privat
HAR FANGET ALLE: Aleksander Venaas fra Bærum har brukt nærmest all sin våkne tid på å fange Pokémon-figurer de siste ukene. I forrige uke fikk han lønn for strevet, da han endelig hadde fanget alle de 143 figurene det er mulig å finne i Norge. Foto: PrivatVis mer

Aleksander (24) har fanget alle Pokémon-figurene - kan være Norges første

«Gotta catch them all» har vært livsmottoet til Aleksander Venaas de siste ukene. 

(Dagbladet): Pokémon GO-feberen har herjet både Norge og verden i sommer, og har fått en rekke rumper opp av sofaen og ut på leting etter de digitale figurene.

Blant dem som har blitt bitt av basillen er bærumsmannen Aleksander Venaas, som forrige uke hadde fanget alle Pokémon-figurene det er mulig å finne.

PIKACHU-TRIKS: Pokémon GO er et populært spill, og en av de mest populære i pokémonverden er Pikachu. Her er trikset som lar deg begynne med Pikachu, istedenfor Squirtle, Charmander eller Bulbasar. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. Vis mer

Dermed kan Venaas være den aller første i Norge som fullfører det populære spillet.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

- Jeg har spilt i hvert fall i ti-elleve timer om dagen. Jeg har hatt sommerferie, og hadde fri i hele juli. Det passet fint, sier 24-åringen til Dagbladet.

- Revolusjonerende

Fra han lastet ned spillet til alle de 143 figurene var hans, hadde Venaas gått 27 mil.

Han sto opp rundt klokka 08 hver dag, og dro ofte inn til Oslo, der det ifølge ham selv er større Pokémon-tetthet enn i Bærum.

- Det er jo et revolusjonerende spill, i og med at man faktisk går ute for å lete, sier Venaas om bakgrunnen for spillsuksessen.

SPILLET ALLE SNAKKER OM: I USA har Pokémon GO fått stor suksess, kort tid etter utgivelsen av spillet. NTB Scanpix / Reuters Vis mer

I tillegg tror han at nostalgi er en faktor.

- Det er nok mange som har hatt et forhold til Pokémon fra de var små. Da jeg var liten hadde jeg masse Pokémon-kort, fulgte med da serien gikk på TV og hadde flere spill på Gameboy.

Tilbake til hverdagen

Det skal sies at Venaas har fanget alle figurene det er mulig å finne i Norge, da det fortsatt finnes to pokémoner i det fri i henholdsvis Australia og Asia.

Men om Venaas er aldri så entusiastisk setter pengeboka en stopper for å forfølge spillet til andre kontinenter.

POKÉMONS I RUINENE: Pokémon Go har tatt verden med storm. Spillet har også nådd borgerkigsherjede Syria, men landets tilstand har vist seg å by på utfordringer for de unge pokémonfangerne. Video: AFP / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Det har jeg ikke noe hastverk med, sier han og ler.

Denne uka var ferien slutt for Venaas, som jobber på SFO på Haslum skole og går på Sonans.

- Jeg jobber åtte timer om dagen, så da blir det lite Pokémon. Men det går helt greit siden jeg nådde målet. Nå kan jeg slappe av med god samvittighet, sier 24-åringen.