UNG OG LOVENDE: Aleksander With er aktuell med ny plate og som låtskriver i den svenske utgaven av Melodi Grand Prix. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
UNG OG LOVENDE: Aleksander With er aktuell med ny plate og som låtskriver i den svenske utgaven av Melodi Grand Prix. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Aleksander With setter fyr på svenskene

Har skrevet låt for «Melodifestivalen».

(Dagbladet): Aleksander With (23) har skrevet låta «Why start a fire» sammen med Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe og den svenske popstjerna Lisa Miskovsky.

- En ære Det er Miskovky som skal fremføre sangen under den fjerde delfinalen i «Melodifestivalen», lørdag 25. februar.

Den siste singelen hans, «Pictures», er grunnen til at han nå inntar Grand Prix. Sangen ble likt så godt at han ble spurt direkte om han ville skrive en sang med Miskovsky. With sa ja med en gang.

- Hun har jo vært i bransjen mye lenger enn meg og er en respektert låtskriver. Det var en ære å få lov til å være med på det. Det var kult å bli spurt. Melodi Grand Prix er en veldig seriøs konkurranse i Sverige. Her også, men særlig der. De har større fokus på låtskrivere, forteller With til Dagbladet.

Selv om artisten nå har skrevet ei låt som er med i konkurransen kan han ikke tenke seg å stå på scenen og framføre selv.

- Jeg tror ikke jeg hadde turt.. Jeg har aldri angret at jeg var med på «Idol», men jeg hadde nok aldri turt å gjøre det igjen, sier With.

Han har planer om å reise til Sverige for å støtte Miskovsky under sendingen.

Ny plate - Jeg har ikke svenske tv-kanaler, så jeg må jo dra dit. Du vil nok se meg sitte ved panel-bordet og vinke kleint, smiler artisten.

With ble kjent da han vant Idol i 2006. Etter det har han gitt ut to album, vunnet en Spellemannspris og erobret Japan.  Nå er han aktuell med sin tredje plate, som ganske enkelt heter «Aleksander With.»

- Det er ingenting som er bedre enn å stikke seg frem når man har noe fornuftig å komme med. Det føler jeg at jeg har med det albumet her og jeg er spent. Jeg har hørt meg litt blind på det, så det blir deilig å få andres meninger, sier With.

23-åringen er god venn med Tone Damli Aaberge, som tidligere i år høstet mye kritikk for musikkvideoen «Look Back».

Lettkledd - Det var sikkert ønskelig med litt blest rundt Tone, men jeg syns ikke videoen er sjokkerende, sier With.

Han forteller at han selv stilte lettkledd under innspillingen av musikkvideoen til sangen «Once».

- Jeg stod en del i boxeren, men det ble kuttet vekk. Jeg tilbringer mye mindre tid på Elixia enn Tone, ler han.

Se den rykende ferske videoen her på YouTube.