DEBATT

Alene på glattisen

Nivået av selvbedrag er såpass påfallende at jeg i noen tilfeller tviler på at Hagen selv er menneskeskapt.

KALKULERT: Når Carl I. Hagen går til krig mot miljøbevegelsen, så gjør han det fordi han vet at han må mene noe oppsiktsvekkende for å få lov til å komme tilbake til mikrofonstativet. Å mene at bensinprisene er for høye, at innvandringen må stoppes og at bompenger må bort er ikke lenger nok, skriver Markus Lind. ILLUSTRASJON: Markus Lind
KALKULERT: Når Carl I. Hagen går til krig mot miljøbevegelsen, så gjør han det fordi han vet at han må mene noe oppsiktsvekkende for å få lov til å komme tilbake til mikrofonstativet. Å mene at bensinprisene er for høye, at innvandringen må stoppes og at bompenger må bort er ikke lenger nok, skriver Markus Lind. ILLUSTRASJON: Markus Lind Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Carl I. Hagens utspill om menneskeskapte klimaendringer er bare en bløff for å komme inn i manesjen igjen. Dette vet han utmerket godt selv. Det han ikke vet er at denne bløffen i likhet med liknende populistiske utspill kan være direkte farlig.

Det skal mye politisk erfaring og kløkt til for å kunne stå rakrygget og påstå at det som skjer med klimaet ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre. Spesielt når vi vet at et nesten samlet korps med forskere over hele verden beviser det motsatte. Sannsynligvis er det kun Carl I. Hagen som kunne vært i stand til å kjøre et stunt som dette .

Med en evne til påståelighet finslipt over mange år som overbevisende kranglefant, så står han i det som bare han kan. For når Carl I. Hagen går til krig mot miljøbevegelsen som klimafornekternes egen Fugl Føniks, så gjør han det fordi han vet at han må mene noe oppsiktsvekkende for å få lov til å komme tilbake til mikrofonstativet. Å mene at bensinprisene er for høye, at innvandringen må stoppes og at bompenger må bort er ikke lenger nok. Der er det andre i samme parti som allerede roper med forsterket ropert. Her må det sterkere lut til for å karre seg til spalteplass. For det er egentlig bare det han vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer