Alene på toppen

Beyonce Knowles (22) fikk to og Justin Timberlake tre priser under gårsdagens stjernespekkede MTV-fest i Edinburgh. Men skandalene uteble.

EDINBURGH (Dagbladet): Fem minutter før midnatt norsk tid ankom en lykkelig Justin Timberlake presseteltet i Edinburgh. Da hadde det forlengst blitt gjort klart at alle spørsmål som ikke hadde med showet å gjøre ville medføre en umiddelbar avlysning av pressekonferansen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er min første tur til Skottland og MTV Europe Music Awards, jeg er spesielt glad for prisen for beste album.

- Hvor vil du putte alle prisene, spurte en kvinnelig radiojournalist?

- Direkte opp i mitt...troférom, ha ha, lo Justin, som ikke kom med de store overraskelsene. Og hvorvidt han skal gifte seg med Cameron Diaz? Gud vet.

Det skulle bli det villeste showet i MTVs historie. Det var tiårsjubileet til MTV Europe Music Awards og vertskap var hele musikkverdenens femme fatale, Christina Aguilera. Istedet ble det et gjennomproft show uten de store overraskelsene. Men én ting kan man slå fast etter gårsdagens ekstravaganza - og det er at Beyonce Knowles og Justin Timberlake har befestet sin posisjon som musikkverdenens absolutt største stjerner. Beyonce hentet inn prisene for Beste r\'n\'b og den prestisjefylte Beste sang , mens en selvsikker Justin hentet hjem hele tre utmerkelser.

Det nærmeste man kom en skandale i går, bortsett fra det gjennomregisserte uvennskapet mellom Kelly Osbourne og Aguilera, var det gutta fra Jackass som sto for. Steve-O tok samme vri som Kristopher Schau i sin tid gjorde på Spelemannprisen og utropte White Stripes som vinner i kategorien Beste gruppe - før han hylte «kødda» og utropte den faktiske vinneren Coldplay.

To av gårsdagens beste opptredner var det Missy Elliott og en alltid like sjarmerende Beyonce som sto for. Men det absolutte høydepunktet kom med rockerne The Darkness, som over natten er blitt alle superstjernenes nye kjæledegger.

Eminem fikk, som vanlig, prisen for Beste hip hop og takket via videoskjerm også de som «gir faen i meg». Vert var en gjennomført lettkledd og seksuelt hentydende Christina Aguilera, som holdt en sikker tone showet igjennom.

Fra MTV blir det anslått at hele 70 prosent av verdens befolkning vil se, høre eller lese om MTV Europe Music Awards. Og i går kveld hadde en milliard muligheten til å se begivenheten direkte.

<B>LADY IN GREEN:</B> Kylie Minogue.
<B>VANT:</B> Justin Timberlake vant tre priser.
<B>PÅKLEDD:</B> Pink kommer til Oslo neste år. Hun hadde kledd på seg til MTV-festen.
HØYT OPPE: Beyonce troner aleine på toppen som r\'n\'b-dronninga. I går kveld hentet hun hjem to priser under MTV Europe Music Awards i Edinburgh i Skottland.
<B>MANGE ANTREKK:</B> Christina Aguilera i et av sine mange antrekk for kvelden.