Alenemor for Messias

En reise i tid, som det heter. Relativt underholdende om Terminators mamma og hennes unge sønn.

På TVNorge i kveld kl. 22.50.

TV: Det er kjipt å være tenåring, ikke minst når robotene fra framtida prøver å ta livet av deg. Det er også kjipt å være TV-seer hvis du er usikker på om du tror på roboter som kan reise i tid og andre påfunn som utgjør fundamentet i mang en hverdagslig dramaserie.

I selvransakelsens navn må det derfor spørres: Hvorfor ble jeg så dypt fascinert av den første Terminator-filmen i 1984? Var det fordi jeg var en kjip tenåring med Messias-kompleks? Eller var det noe med James Camerons univers og ideer om tidsreising og teknologisk ragnarokk som grep an mer tidløse mytologier?


Skal redde verden
Mye er usannsynlig i denne verden, men når en robotliknende kroppsbygger fra Østerrike kan bli guvernør i California, så kan vel en smådeppa 15-åring være den som skal redde menneskeheten fra robotene om noen år, hvis bare hans mor og en god robot fra framtida kan hindre at en ond robot fra framtida tar kverken på nevnte 15-åring. Puh. Den voksne John Connor leder som kjent motstandsbevegelsen i framtida og sender gode roboter tilbake til 1999 som skal… vi lar det ligge.

Uansett, oppskriften funket på film og nå kommer en «spin-off» for den lille skjermen, «Terminator: The Sarah Connor Chronicles». Første sesong hadde i snitt åtte millioner seere i USA og andre sesong begynner på Fox om et par uker. Kommersielt vellykket, med andre ord.

Rotløs oppvekst

Britiske Lena Headey, som noen vil huske fra Hans Petter Molands «Aberdeen», har fått sitt endelige gjennombrudd som en av verdens mer kjente alenemødre. Til tross for noe uheldig bekledning i starten (cheerleader-miniskjørt), er hun en energisk mor, og sønnen John, som helst vil være en gjennomsnittlig plaget tenåring, må stadig flykte med mor fra robotene.

Hengehodet sier han ikke føler seg som en Messias, så hvorfor må han bytte skole hele tida? Mor er mer resolutt: «Half an hour, one bag, plus the gun. I’ll make pancakes.»

8 MILLIONER SEERE: «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» er kjempepopulær i USA. Kommmer på en skjerm nær deg i kveld. Foto: TVNORGE
8 MILLIONER SEERE: «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» er kjempepopulær i USA. Kommmer på en skjerm nær deg i kveld. Foto: TVNORGE Vis mer

Sammen med den gode jenteroboten Cameron (wink, wink) opplever Sarah og sønn en rekke eksplosjoner og hvinende kuler, og kanskje byr John robotinnen opp til dans etter hvert.

«Terminator: The Sarah Connor Chronicles» har premiere på TVNorge i kveld kl. 22.50.

Alenemor for Messias