Alenemor og filmstjerne

Å være alenemor har ikke hindret henne i å utvikle rollen som Dana Scully. Tvertimot. Datteren Piper har reddet henne, mener Gillian Anderson. I oktober får du se henne i den ferske X-files-filmen.

- Da jeg ble mor, var det noe inni meg som forandret seg. Piper reddet livet mitt, sier Anderson til Internett-magasinet Women's Wire.

Piper er nå tre år gammel, og har blitt fast inventar i kulissene når mamma Gillian er på innspilling med X-files-teamet.

Dårlig samvittighet

Gillian Anderson har Piper sammen med sin tidligere ektemann Errol Clyde Klotz. Skilsmissen gikk smertefritt, men alenemor-rollen kan være hard.

- Det er så vanskelig, sier Anderson om skyldfølelsen som til stadighet plager henne.

- Jeg vil være sammen med Piper, men jeg skylder de menneskene jeg jobber med å være profesjonell også, sier hun. Akkurat nå sørger skuespiller Rodney Rowland for at Gillian Anderson får avkobling fra sin hektiske hverdag. De to blir stadig sett sammen.

Overraskelser

X-Files på film slippes snart i USA, og kommer til Norge i midten av oktober. Gillian Anderson holder tett om handlingen i «X-Files: Fight The Future», men har følgende kommentar til Women's Wire:

- Filmen har alle de elementene som gjør tv-serien spennende, og mange overraskelser.

Spiller i Sharon Stone-film

Lite tyder på at Andersons filmkarriere stopper ved rollen som Scully. Hun har en rolle i den nye Sharon Stone-filmen, og er i forhandlinger om en rolle i filmen «Dancing About Architecture». Hun har et todelt forhold til sin stjernetilværelse.

- Jeg er takknemlig, det er jeg, og jeg blir stolt når kvinner kommer bort til meg og forteller at Scully-rollen min har betydd mye for dem eller deres døtre. Men av og til, og jeg tror alle skuespillere føler det slik, ønsker man at man kunne bli, vel, normal igjen, sier Gillian Anderson.