Alenemor på stjernehimmelen

LOS ANGELES (Dagbladet): Alenemoren Jennifer Connelly ligger godt an til å få Oscar-statuett for rollen som kona til Russell Crowe i «Et vakkert sinn». 31-åringen omtales nå som Hollywoods «nye» Demi Moore.

Jennifer Connelly, født og oppvokst i New York, er definitivt en av de unge kvinnelige skuespillerne vi bør følge nøye: I fjor møtte vi henne som heroinslave i den sterke filmen «Requiem for a Dream» og i filmen om den abstrakte kunstneren Jackson Pollock i Ed Harris' Oscar-belønte «Pollock». Nå er hun klar for norske kinoer i rollen som Alicia Nash, kona til den schizofrene matematikeren John Nash, tolket av Russell Crowe. Både Connelly og Crowe fikk Golden Globe-statuett for sine roller i filmen og begge er Oscar-nominert.

- Min sønn viktigst

Hun kommer inn på hotellrommet i Beverly Hills i helsvart, kort skinnjakke, trang bukse og med håret utslått. Hun er vakker, stilfull og varm, og virker samtidig som en tøff, smart og realistisk ung kvinne.

- Manuset må gripe meg, og det gjorde manuset til Akiva Goldsman. Jeg gråt da jeg leste manuset, og strigråt under de emosjonelle scenene. Og sånn må det være for meg. Jeg orker ikke å holde på med noe som ikke gir meg noe, forklarer Connelly før hun utdyper:

- Denne følelsen har jeg hatt siden jeg fikk min sønn, Kai, for fire år siden. Kanskje det er tilfeldig, men jeg har blitt betydelig mer bevisst på hva jeg orker å bruke energi på etter at jeg ble mor. Jeg ville ikke ha dratt til et filmsett hvis jeg ikke synes det var viktig nok til å være litt borte fra min sønn. Han er det største i mitt liv, og det altoverskyggende, sier Connelly.

Skryter av Crowe

Hun innrømmer at rollene i «Requiem for a Dream» og «Et vakkert sinn» var knallharde. Da hun spilte inn «Requiem for a Dream», leide hun en ekstra leilighet for å kunne konsentrere seg om rollen som Marion. Det ble for intenst å sitte i samme hus som sønnen da hun skulle leve seg inn i rusmisbrukeren Marions ferd mot stupet.

- Jeg ville sannsynligvis ha skremt vettet av ham med musikken, bøkene og makeupen jeg hadde på meg for å finne «Marion». Sånn sett var «Et vakkert sinn» enklere, sier Connelly, som er snar til å minne seg sjøl om de seks dagene de spilte inn scenen der hun og Crowe holder på å miste sitt barn under tragiske omstendigheter.

- Hvordan var det å arbeide med Russell Crowe?

- Han er fin. Jeg liker måten han arbeider på. Han vil utforske, han vil prøve og feile, samtidig som han alltid er godt forberedt. Et svært dynamisk menneske, og en skuespiller med et stort talent, skryter Connelly.

<B>OSCAR-VINNER? </B>Jennifer Connelly startet sin karriere foran kameraet som 11-åring, men opplever nå sitt store gjennombrudd i «Et vakkert sinn», der hun spiller kona til den schizofrene matematikeren Josh Nash, spilt av Russell Crowe. Hun takker sin manager siden barneåra for at hun nå er Oscar-nominert for rollen i filmen som er premiereaktuell i Norge.