Alex Rosén må i retten

Tv-kjendisens opptrinn fra «Berserk II»-ekspedisjonen havner i retten.

TROMSØ (Dagbladet): At Alex Rosén nå nekter å vedta boten han ble ilagt som følge av «Berserk II»-ekspedisjonen, tror sysselmann Rune B. Hansen har sammenheng med et ønske om PR.

-  De har vel bestemt seg for å få størst mulig PR ut av dette. De har jo kommet med en dvd. Samtidig øyner kanskje Rosén et håp om at hans bot kan bli satt lavere ettersom tingretten har idømt mildere straff enn påstanden for hans kollega Jarle Andhøy, sier Hansen til Dagbladet.

Ifølge ham vil Rosén bli innkalt til rettsmøte i Nord-Troms tingrett i Longyearbyen.

-  Poenget vårt er heller at det må gå an å reise rundt Svalbard uten at du ignorerer alt som heter lover og regler, sier Rune B. Hansen.

Det var i 2002 «Berserk II» med Rosén, skipper Andhøy og David Mercy om bord reiste rundt Svalbard. Fjernsynsbildene som ble vist tidligere i år dokumenterer ifølge sysselmannen flere brudd på Svalbard-loven. Blant annet ses det alvorlig på at det ble framkalt nærkontakt med en isbjørn og avfyrt påfølgende skremmeskudd. Roséns bot er på 20 000 kroner.

-  Rart at de bestrider skyld. Bevisene er jo kringkastet, poengterer Rune B. Hansen.

Også kollega Andhøy må på ny møte i retten etter at påtalemyndigheten anket dommen fra Larvik tingrett, der Andhøy ble idømt en bot på 5000 kroner og 30 dagers betinget fengsel.

-  Nå blir det full krig, erklærer Andhøy ifølge Svalbardposten.

Alex Rosén var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

KUPPMAKER?: Alex Rosén (t.v.), her med resten av besetningen på «Berserk II», nekter å vedta boten etter ekspedisjonen rundt Svalbard. Dermed blir det rettssak.