KLEM: Alexander Pavelich røk ut av “Stjernekamp”. Etter sending var det godt å få en klem av sønnen Sebastian (4) og samboer Stine Marie Solstad. - Det har vært hardt for samboeren min, sier Pavelich. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen / DagbladetVis merVis mer Vis mer

Stjernekamp 2018

Alexander Pavelich ute av «Stjernekamp»: - Har vært hardt for samboeren min

Alexander Pavelich må reise hjem.

Sesongens åttende «Stjernekamp»-episode er historie - og det er nå klart hvilke tre artister som går videre til årets semifinale.

For etter en nervepirrende kveld i hardrockens og joikens navn, er det klart at Alexander Pavelich må reise hjem fra «Stjernekamp». De tre gjenværende artistene går videre i kampen om å bli Norges neste ultimate entertainer.

Alex må hjem

Etter at alle deltakerne hadde sunget sine bidrag i kveld, sto Alexander Pavelich og Ulrikke Brandstorp igjen som utrygge.

Men seerne valgte til slutt å sende hjem Alexander Pavelich.

Av Dagbladets anmelder fikk Alexander en firer for sin hardrock-låt, mens han fikk terningkast tre for joiken sin. Dommerne var også enige i at Pavelich hadde litt utfordringer med joiken.

- Det begynte som joik. Men du er vel vant til å synge, så du fikk lyden lenger fram, sa ekspert Johan Anders Bær etter at Pavelich hadde joiket.

- Det er en veldig vakker joik, selv om det ikke nødvendigvis er helt riktig teknikk. For det å skrelle bort all den teknikken som du har som proff sanger er ikke så lett å gjøre på ei uke, sa Mona B. Riise om Pavelich sin framføring av «My Home is My Heart» av Jon Henrik Fjällgren.

Saken fortsetter under bildet.

HARDROCK: Alexander Pavelich framførte «Enter Sandman» av Metallica i hardrock-delen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HARDROCK: Alexander Pavelich framførte «Enter Sandman» av Metallica i hardrock-delen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hardt for samboeren min

Idet kameraene blir skrudd av, strømmer det publikum fram på scenen for å snakke med deltakerne. Alexander Pavelich møter Dagbladet rett etter at sendingen er over. Da stormer eldstesønnen Sebastian (4) i armene på sin far.

- Det er selvfølgelig kjipt. Når man har kommet så langt som dette, tenker man at det kanskje er mulig å gå hele veien. Men det er sånn eventyr går. Alle eventyr har en slutt, sier Pavelich til Dagbladet.

Han bøyer seg ned til sønnen:

- Nå skal pappa være masse hjemme. Tenk på det, det blir skikkelig gøy!

- Alle er så utrolig flinke. Og det er en som må ryke, og det er den med minst stemmer. Det blir fint å få tid til familien igjen, og slappe av litt. Det har vært hektiske uker, sier han, og utdyper:

- De har savnet meg. Det har vært hardt for samboeren min, med to barn, i helgene da det har vært mest hektisk. Så hun har vært en helt, og barna har vært fantastiske - så det blir fint å komme tilbake til dem igjen.

EGEN KOFTE: Ella Marie framførte joiken i sin egen kofte. Det framkalte stående applaus fra publikum, og Thomas Felberg kalte det for det råeste han noensinne har opplevd i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
EGEN KOFTE: Ella Marie framførte joiken i sin egen kofte. Det framkalte stående applaus fra publikum, og Thomas Felberg kalte det for det råeste han noensinne har opplevd i «Stjernekamp». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Råeste jeg har opplevd

Både Ole Børud og Ella Marie Hætta Isaksen har frambrakt trampeklapp fra publikum i kveld. Børud fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder for sin hardrock-framføring av Iron Maidens «The Trooper», mens Ella fikk terningkast seks for sin joik «Maze» av Mari Boine og Liu Sola.

Da Ella Marie hadde framført sin joik, reiste samtlige i salen seg.

- Dette er noe av det råeste jeg har opplevd i «Stjernekamp» noensinne, sa dommer Thomas Felberg.

Etter sending gjentar han det samme igjen til Dagbladet:

- Det var sterkt altså. Hun har jo vokst opp med joik, så dette var virkelig uttrykket hennes. Dette er antakelig noe hun gjorde før hun sang pop og rock. Det var virkelig så nært, at det er et av de sterkeste øyeblikkene på «Stjernekamp» noensinne, sier han. Det rettferdiggjør hvorfor joik er her. Det er ingen som lurer på det nå. Det blir joik til neste år også, det kan vi love, sier Felberg.

GIR ALT: Før ukas sending av «Stjernekamp», er gitaren til Alexander Pavelich full av blod. Reporter: Mathilde Lea. Video: John Terje Pedersen. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Åh, det var så fint. Hun bruker stemmen på en helt annen måte enn alle de andre, og det er fordi hun kan det. Det var altså bare så sterkt, og vakkert. Det er sorg i det også. Jeg synes det var helt nydelig, sier dommer Mona B. Riise, og fortsetter:

- Det er helt utrolig at dette er en musikksjanger som har vært forbudt i Norge, og nå har vi det heldigvis på «Stjernekamp». Det er helt latterlig hvor undertrykt den sjangeren har vært, sier Riise.

- Jeg er rett og slett veldig målløs. Jeg visste bare at jeg skulle joike, og jeg visste at jeg skulle gjøre det på min måte. Det at det nådde fram til blant annet ham, da føler jeg at jeg bryter ned barrierer, sier Ella Marie til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Det er veldig deilig å kunne kommunisere med joik til folk som kanskje ikke har hørt så mye på det før.

Neste uke er det semifinale i «Stjernekamp». Da skal de tre gjenværende artistene synge sanger fra musikalenes verden - og vi vil også få et gjensyn med tidligere «Stjernekamp»-deltakere når artistene skal få bryne seg på en duett.