Alexander Rybak droppet Oprah

Og føler seg bra igjen etter Facebook-utbruddet.

SPELLEMANN: Alexander Rybak er nominert til tre Spellemannpriser lørdag kveld. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
SPELLEMANN: Alexander Rybak er nominert til tre Spellemannpriser lørdag kveld. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Under kveldens Spellemannutdeling kan «Fairytale» sikre Alexander Rybak prisen for Årets hit.

Som en konstatering av hvor stor han var i Musikk-Norge i fjor, og hvor raskt han ble det, kan han i tillegg vinne både Årets nykommer og Årets mannlige artist.

- For meg er disse nominasjonene den første komplimenten jeg får for musikken min siden jeg vant MGP i fjor, sier Rybak til Dagbladet.

Særlig de seineste ukene har muligheten til å vinne de tre kategoriene betydd svært mye for ham, understreker han.

- Nominasjonene hjulpet meg gjennom en kjempevanskelig tid.

Nylig skrev 23-åringen et dramatisk innlegg på Facebook-siden sin, der han fortalte at han hadde hatt et nervøst sammenbrudd og slått hendene til blods i veggen.

Overfor Dagbladet ønsker ikke Rybak å utdype hva vanskelighetene skyldtes.

- Det er ingen som tror at jeg også kan føle meg ensom. At jeg, som får oppleve så mye spennende rundt om i verden, også kan ha det vanskelig. Men jeg har det mye bedre nå, og jeg er veldig glad for å ha familie og gode venner rundt meg.

Droppet OprahMens Rybak beskriver denne ensomhetsfølelsen som den største nedturen siden MGP-seieren i fjor, er oppturen utvilsomt følelsen av å ha gledet mange.

- De som sender meg brev eller kommer bort til meg med en tegning, tror kanskje ikke at det betyr noe for meg. Men det er faktisk det som betyr mest.

I tillegg sitter han igjen med en rekke gode minner fra et år med hektisk turnering.

I Finland var de helt gærne etter ham, forteller han. I Aserbajdsjan var de enda gærnere.

Ønsket om å glede fansen har gjort at han har tviholdt på inngåtte avtaler, selv om et enda mer spennende tilbud skulle dukke opp.

Noe blant annet Oprah Winfrey fikk erfare i mai i fjor.

- Hun ville ha meg med på showet sitt, men det krasjet med en annen jobb, så jeg takket nei. I ettertid viste det seg at det var riktig valg. Jeg skulle visst bare være med i et halvt minutt og si hei.

Tror på DonkeyBoySelv om han setter stor pris på de tre nominasjonene sine, ser ikke Rybak på det som et nederlag om han ikke vinner en spellemannpris lørdag kveld. Han holder DonkeyBoy som favoritt til å vinne Årets hit.

- «Ambitions» kom fra ingensteds og har steget og steget i popularitet. «Fairytale» startet på topp og har sunket og sunket, ler han.

Likevel er han ikke lei av MGP-hiten, som han anslår å ha framført 800 ganger.

- Men jeg er lei av at alle andre sier de er lei den. Men bare vent. Om noen år kommer man til å børste støv av den. Det er en sang folk kommer til å huske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer