Alexander Rybak forfatterdebuterer med utstøtt troll og magisk fele

- Det er ikke langt fra virkeligheten, dette her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september kommer «Trolle og den magiske fela», Alexander Rybaks forfatterdebut. Det er en delvis selvbiografisk barnebok om et ensomt og utstøtt troll med et musikkinstrument som har evnen til fullstendig å forhekse sitt publikum - og som blir en forbannelse for eieren.

- Det er jeg som er Trolle. Han er ensom og trekker vekk fra flokken sin, inn i skogen, der han finner en magisk fiolin som gjør at folk blir som forhekset. Det er ikke veldig langt fra virkeligheten, dette her, forteller Rybak til Dagbladet.

Treffer drømmevennen - Det Trolle ikke vet er at fiolinen egentlig tilhører hulderkongen, som ligger i dvale. Litt sånn som i «Ringenes herre» - fiolinen ønsker å bli oppdaget, men har også noe slemt ved seg. Den gjør at folk blir redde for Trolle, sier Rybak.

- Når Trolle vokser opp bor han helt alene i trollslottet sitt - helt til han treffer jenta Alva, som er en blanding av alle de flotte kvinnene jeg har truffet opp gjennom livet. Hun ser noe i ham, selv om alle fraråder henne å treffe ham - det er litt «Skjønnheten og udyret» her også, sier Rybak engasjert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer