Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision:

Alexander Rybak i fritt fall

Etter første semifinale rykket Alexander Rybak ned fra andre- til femteplass på bettinglistene. Nå fortsetter han å stupe.

HÅPEFULL: Alexander Rybak krysser fingrene, men på oddsen faller han. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HÅPEFULL: Alexander Rybak krysser fingrene, men på oddsen faller han. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

For mange er ikke Eurovision Song Contest bare et ellevilt show for hele familien – det er også en sjanse til å vedde noen slanter på den man tror kommer til å vinne. Og selv om man ifølge Alexander Rybak bare trenger å følge to trinn for å skrive en sang (1. believe in it, og 2. just roll with it) tyder mye på at det skal mer til for å holde seg på toppen av bettinglistene.

Etter gårsdagens show falt Rybak fra andre til femteplass på Odds Eurovision Song Contest. I dag har han falt ytterligere – helt til 9. plass., før han rykket opp til 8. igjen.

Bidraget fra Kypros, Eleni Foureira med låta «Fuego», ligger fredag ettermiddag øverst på oddslista. På andreplass ligger Israel og Netta med låta «TOY».

Ifølge The Independent gikk sjansene til Eleni Foueira fra 66-1 til 5-2 etter den første semifinalen.

Israels odds falt til 11-4 etter en lang periode som bookingfavoritt.


Sveriges Benjamin Ingrosso med «Dance You Off» er for øyeblikket å finne på 7. plass, rett over Norge. Ingrosso har falt to plasser siden i går.

– I tåpeligste laget

– Oddsen er en pekepinn, ingen fasit, og Rybaks låt har aldri vært en vinnerlåt i mine øyne, selv om han er blitt hausset opp. Selvsagt morsomt om han vinner, men det er flere kandidater i toppsjiktet, sa Dagbladets kulturjournalist Anders Grønneberg i går. Han mener Rybak leverte som forventet, og at reaksjonen kan skyldes urealistisk høye forventninger.

– Oddsen lever sitt eget liv.

Leder av den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, skjønte ingenting av resultatet, og viste til «topp stemning i salen». Expressens anmelder Anders Nunstedt var derimot ikke overrasket i det hele tatt, og uttalte at «That's How You Write A Song» er «i tåpeligste laget, selv etter Eurovision-målestokk.»

TSJEKKIA: Alexander Rybak kom seg til finalen i Eurovision Song Contest i Lisboa. Men noe som skjedde på tirsdag kan ha noe å si for lørdagens utfall, mener Jan Thomas Holmlund, Eurovision-entusiast og vaktsjef i Dagbladet. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Marie Røssland Se hele Dagbladets Eurovision-studio her: https://goo.gl/PuQpLm Vis mer

Hit and miss

Bettinglisten regnes av enkelte som en trygg indikator på utfallet av finalen, men den er ikke ufeilbarlig. I fjor lå Bulgarias Kristian Kostov på listens førsteplass med låta «Beautiful Mess», mens Salvador Sobral fra Portugal lå på andreplass med «Amar pelos dois». I finalen ble resultatet motsatt – og Moldovas Sunstroke Project med saksofon «Hey Mamma», som hadde ligget på bettinglista niendeplass, tok tredjeplassen.

I 2016 var bettingfavoritten Sergey Lazarevs «You Are The Only One» fra Russland. Den endte på tredjeplass, og tapte mot ukrainske Jamala med låta «1944.» De som satte pengene på at Australia kom til å ta andreplassen kunne derimot le hele veien til banken.

Andre ganger treffer den spikeren på hodet – som da spillerne forutså at Rybak kom til å vinne i 2009.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media