KRITISERER NRK: Fjorårets Eurovision-vinner Emmelie de Forest (21) framførte både låten hun vant konkurransen med, og sin nye låt «Rainmaker» da hun stod på scenen under Eurovision-finalen i helga. Det fikk ikke Alexander Rybak lov til da han stod på scenen i Oslo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KRITISERER NRK: Fjorårets Eurovision-vinner Emmelie de Forest (21) framførte både låten hun vant konkurransen med, og sin nye låt «Rainmaker» da hun stod på scenen under Eurovision-finalen i helga. Det fikk ikke Alexander Rybak lov til da han stod på scenen i Oslo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Alexander Rybak ut mot NRK

- Jeg fikk synge 90 sekunder av «Fairytale», og det var det.

(Dagbladet): Under Eurovision Song Contest-finalen i Købehavn i helga stod fjorårets vinner Emmelie de Forest på scenen og framførte både vinnerlåta fra i fjor «Only Teardrops», samt sin nye låt «Rainmaker».

Da Norge arrangerte sang-konkurransen i 2010, stod også Norges vinner året før, Alexander Rybak (28) på scenen. Han fikk derimot bare 90 sekunder til å framføre vinnerlåta «Fairytale».

Kritiserer NRK I en melding på Facebook kritiserer nå Rybak NRK for å ikke ha latt ham framføre en ny låt i tillegg til vinnerlåta.

- Denne singelen skulle bli lansert gjennom Eurovision i Oslo, men plutselig bestemte den norske kringkasteren seg for at de ikke ville ha med noen nye sanger fra meg. Jeg fikk framføre 90 sekunder av «Fairytale», og det var det, skriver han i innlegget, hvor han har lagt ved musikkvideoen til låta «Europe Skies».

- Jeg er glad for at den danske kringkasteren var vennligere med vakre Emmilie de Forest, og lot henne synge sin fantastiske nye sang «Rainmaker», skriver han videre.

- Vanskelig å detaljforklare - Det er litt vanskelig så mange år seinere å detaljforklare hvorfor noe ble med og noe ikke ble med i  ESC 2010 på Fornebu. Generelt er oppbyggingen av store show slik at det foreligger mange idéer — som så blir kastet inn og ut igjen nær sagt helt frem til vignetten går. Alt for å gjøre programmet best mulig for publikum. Noe som så vidt jeg vet også skjedde under finalen i København nå i helgen. Hvis noen deltagere blir berørt av dette på en negativ måte, så er det naturligvis beklagelig og viktig for oss å forklare hvorfor beslutningene blir tatt, sier Charlo Halvorsen, underholdningsredaktør i NRK, til Dagbladet. 

Takker fansen Dagbladet har vært i kontakt med Rybak som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Han fyller forøvrig 28 år i dag, og har fått massiv oppmerksomhet av sine fans verden over på sin Facebook-side.

- Selv om «Europe Skies», som var skrevet spesielt til ESC, ble stoppet av kringkasteren, ble den ikke stoppet av dere. Og på grunn av dere har nå videoen blitt sett 18 millioner ganger på YouTube, og den blir fortsatt sett. Takk!