Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alexander Rybak vekker oppsikt i svensk «SKAM»-parodi

Spiller «William» i SVTs «Smak».

SVTS «SKAM»: På lørdag dukker Alexander Rybak opp i rollen som kjekkasen «William» i parodien som har fått navnet «Smak». Videoen er laget i forbindelse med den svenske «Melodifestivalen». Video: SVT Vis mer Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Alexander Rybak representerte Norge i Eurovision Song Contest 2009, og sto til slutt igjen som vinner med en historisk høy poengsum.

Nå dukker han opp igjen, i svenske Melodifestivalens finale, som går av stabelen på lørdags kveld.

Men denne gangen skal han ikke være artist, men spille tv-kjekkas i rollen som «William» i SVTs hyllest av «Skam».

Sammen med Melodifestivalens programleder Clara Henry, opptrer Rybak i en sketsj der SVT gjør en parodi på «Skam». Sketsjen har fått navnet «Smak», og Rybak kommer til å dukke opp i tre forhåndsinnspilte scener.

«SMAK»: Både «William» og «Noora» i SVTs «Skam»-parodi skal være gjenkjennelige fra originalserien. Foto: SVT
«SMAK»: Både «William» og «Noora» i SVTs «Skam»-parodi skal være gjenkjennelige fra originalserien. Foto: SVT Vis mer

- «Alex fra en annen kultur»

Parodien skal være en fortsettelse på programleder Clara Henrys faste videoblogg, og begynner med at Henry sier:

- Hei vloggen! Vet dere hva? Jeg er forelsket. Han heter Alex. Det er dessverre litt komplisert. Dels fordi han er fra en annen kultur, han er fra Oslo. Dels så sier han at han hater «Melodifestivalen», skriver Expressen.

Velkjente «Skam»-scener

Regissør Mani Masserat sier på SVT.se at sketsjen sakte, men sikkert kommer til å bevege seg fra Claras vlogg og mer og mer over i «Skam»-verdenen. Ifølge Masserat vil det ikke være noe problem å kjenne igjen verken karakterer eller scener fra den norske suksesserien.

- Plutselig har Clara rød leppestift og ikler seg rollen som Noora. Vi bruker noen klassiske «Skam»-scener, som guttene i skolegården som slåss, eller berget der William og Noora hadde en date, forklarer Masserat til SVT.

I sketsjen ligger Clara Henry, som «Noora», blant annet i en seng sammen med sin store kjærlighet, spilt av Alexander Rybak, og Rybak forteller hvordan Melodifestivalen gjør at han føler på skam selv, blant sine høykulturelle venner.

- En kobling til Norge

- Det er artig at han dukker opp. Det finnes en selvsagt kobling til Norge til «Skam». Rybak likte idéen, og jeg tror han har fulgt med på årets Melodifestival og at han har likt det Clara har gjort hittil, sier Masserat til SVT.

Alexander Rybak dukket også opp på SVT i fjor i forbindelse med Eurovision Song Contest. Under finalen i Stockholm deltok han i da Petra Mede og Måns Zelmerlöv sang «Love love peace peace» som pausenummer.

Rybak har imidlertid ikke hatt anledning til å komme til Friends stadion i Stockholm denne gangen, og blir derfor bare å se i de tre ferdiginnspilte videoklippene som skal vises i løpet av sendinga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media