Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alexandra Beverfjord er Dagbladets nye sjefredaktør

Kommer «hjem» til Dagbladet fra toppjobb i NRK.

NY SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord kommer tilbake til Dagbladet for å overta som sjefredaktør etter John Arne Markussen. Foto: Nina Hansen
NY SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord kommer tilbake til Dagbladet for å overta som sjefredaktør etter John Arne Markussen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord (41), er i dag ansatt som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagbladet, bekrefter konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl til Dagbladet.

- Da vi for litt siden gikk ut med at vi lette etter ny sjefredaktør, uttalte vi at vedkommende skulle velges ut fra et redaksjonelt ståsted. Alexandra Beverfjord har solid erfaring, kredibilitet og tyngde så det holder, sier Sørsdahl.

Beverfjord selv, ser sterkt fram til å starte i jobben, forteller hun til Dagbladet.

- Det blir et privilegium å få samarbeide med redaksjonen i Dagbladet i tida framover. Det er en veldig dyktig redaksjon som har utmerket seg på en rekke fagområder de siste årene. Dagbladet er en avis jeg har et sterkt forhold til, og jeg går stolt og ydmyk til denne oppgaven. Det er en avis som har en helt unik posisjon i norsk offentlighet i dag, det er også en avis med en lang og tradisjonsrik historie.

Beslutningen er mandag vedtatt i styret i Dagbladet AS og forankret i Dagbladets Stiftelse. Ifølge konsernsjef Sørsdahl ble valget tatt for kort tid siden.

-Alexandra er rette personen for jobben. Hun har tilstrekkelig ledererfaring fra en kompleks bransje, og har energien, kompetansen og motivasjonen som trengs for å videreutvikle Dagbladets ståsted og redaksjonelle profil. Både som merkevare og samfunnsinstitusjon, sier Sørsdahl og fortsetter:

KONSERNSJEF: Dag Sørsdahl i Aller Media. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONSERNSJEF: Dag Sørsdahl i Aller Media. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- I tillegg til totalansvaret for Dagbladet og Dagbladets økonomiske resultater, trer Alexandra inn i Aller medias konsernledelse og blir en vesentlig bidragsyter til vår virksomhet i Norge og våre mål og strategier knyttet til dette.

Beverfjord tar dermed over jobben til nåværende sjefredaktør John Arne Markussen (64), som tidligere har annonsert at han er inne i sitt siste år i sjefsstolen.

Dagbladets nye sjefredaktør har flere tanker om utfordringene som venter.

- Å sørge for ytterligere rom for den gode og viktige dagsordensettende journalistikken er det jeg mener er det aller viktigste for en avis som Dagbladet. I tillegg blir mitt viktigste bidrag å jobbe for at Dagbladet skal bli det mest fremoverlente digitale nyhetsmedium i Norge, sier Beverfjord.

Markussen, som nå har fylt Dagbladets sjefsredaktørstol i sju år, mener Beverfjord er et godt og framtidsrettet valg.

- Hun var min nyhetsredaktør og stedfortreder i halvannet år, før hun gikk til NRK. Hun er drivende dyktig faglig, har masse energi, er resultatorientert og en motiverende leder. Hun vil definitivt bygge videre på vår strategi og det vi har lyktes med, samtidig som hun ikke vil nøle med å gjøre endringer og skape fornyelse der hun mener det er nødvendig.

- Hun er sterkt knyttet til Dagbladet, så Alexandra kommer hjem nå. Det kjennes fint å gi henne stafettpinnen, sier Markussen.

- FREMTIDSRETTET: John Arne Markussen, som har annonsert at han er inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet, mener arvtakeren Alexandra Beverfjord er et godt og fremtidsrettet valg . Foto: Nina Hansen
- FREMTIDSRETTET: John Arne Markussen, som har annonsert at han er inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet, mener arvtakeren Alexandra Beverfjord er et godt og fremtidsrettet valg . Foto: Nina Hansen Vis mer

Beverfjord startet i Dagbladet som journalist i 2001 og ble utgavesjef for Magasinet i 2005. Deretter hadde hun jobben som nyhetsredaktør fra 2010, fram til hun gikk over til NRK for jobben som reportasjeredaktør i 2013. Siden 2015 har Beverfjord arbeidet som nyhetsdirektør i NRK, før hun nå returnerer «hjem» til Dagbladet.

Alexandra Beverfjord blir Dagbladets andre kvinnelige sjefredaktør siden avisa ble grunnlagt i 1869. Avdøde Anne Aasheim (1962-2016) var sjefredaktør i Dagbladet fra 2006 til 2010. Beverfjord startet som journalist i Adresseavisen i 1996, før hun fikk jobb i Dagbladet i 2001.

Nå ser hun fram til oppstart.

-Jeg gleder meg mest til å å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort sammen med redaksjonen. Jeg har masse energi og vet at både Dagbladet og Aller er fullt av dyktige folk, så dette blir spennende, sier Beverfjord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling