Alexandra Beverfjord er Dagbladets nye sjefredaktør

Kommer «hjem» til Dagbladet fra toppjobb i NRK.

NY SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord kommer tilbake til Dagbladet for å overta som sjefredaktør etter John Arne Markussen. Foto: Nina Hansen
NY SJEFREDAKTØR: Alexandra Beverfjord kommer tilbake til Dagbladet for å overta som sjefredaktør etter John Arne Markussen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord (41), er i dag ansatt som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagbladet, bekrefter konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl til Dagbladet.

- Da vi for litt siden gikk ut med at vi lette etter ny sjefredaktør, uttalte vi at vedkommende skulle velges ut fra et redaksjonelt ståsted. Alexandra Beverfjord har solid erfaring, kredibilitet og tyngde så det holder, sier Sørsdahl.

Beverfjord selv, ser sterkt fram til å starte i jobben, forteller hun til Dagbladet.

- Det blir et privilegium å få samarbeide med redaksjonen i Dagbladet i tida framover. Det er en veldig dyktig redaksjon som har utmerket seg på en rekke fagområder de siste årene. Dagbladet er en avis jeg har et sterkt forhold til, og jeg går stolt og ydmyk til denne oppgaven. Det er en avis som har en helt unik posisjon i norsk offentlighet i dag, det er også en avis med en lang og tradisjonsrik historie.

Beslutningen er mandag vedtatt i styret i Dagbladet AS og forankret i Dagbladets Stiftelse. Ifølge konsernsjef Sørsdahl ble valget tatt for kort tid siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer